in ,

Pomp de bubbel op! Amerikaanse Fed voegt in slechts één dag $ 104 miljard aan liquide middelen toe

kalhh / Pixabay

De Federal Reserve, die sinds half september de liquiditeit verhoogt, heeft donderdag 104,293 miljard dollar op de financiële markten geïnjecteerd.

De toevoeging van liquiditeit kwam in twee delen, met één die gebeurde via overnacht terugkoopovereenkomsten van in totaal $ 73,593 miljard.

De andere was van een 13-daagse repo-operatie van $ 30,7 miljard. Bij beide interventies namen dealers minder op dan de Fed bereid was te bieden.

De praktijk van de Federal Reserve om liquiditeit toe te voegen aan en af ​​te trekken van kortetermijnmarkten om de kortetermijnrente te beheren, gaat decennia terug.

Het roept echter bezorgdheid op bij analisten en portefeuillebeheerders die beweren dat de omvang van recente operaties groot is en mogelijk niet voldoende is om de kredietdruk op te lossen.

De markttransacties van de Amerikaanse zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat het financiële systeem voldoende liquiditeit heeft, nadat de kortetermijnfinancieringsrente opliep tot 10 procent van twee procent in september. Het effectieve Fed-fondsrente bleef woensdag met 1,55 procent binnen het streefpercentage.

Het brede algemene onderpandtarief voor repo-handel bedroeg 1,54 procent.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KienSofietje
1 jaar geleden

.Voor wie meer weer weten welke visie hier achter zit, lees en luister regelmatig bij X22Report, de. korte episodes met een a nummer. Bekijk ook ouderea nummers, dan wordt verduidelijkt hoe de legitieme regering met de patriots werken aan herstel van de dollar gekoppeld aan de goudstandaard. Waarmee de fed z’n invloed kwijt raakt en daarmee het globale bankenkartel. Op naar een eerlijker wereld, onder doezicht oog van de Trust. Je snapt het als je een paar afleveringen beluistert.

Halsema naar Ter Apel om met Amsterdam teisterende criminele asielzoekers een foei gesprek te houden

Die 72.000 nieuwe banen door klimaatakkoord blijken er toch 0 te zijn