in

PostNL sloopt webshops: buitenlandse brief mag alleen nog papier bevatten

Een paar veters, een sleutelhanger, theezakjes of iets anders kleins naar het buitenland versturen kan sinds vorige week niet meer per brief.

PostNL moet vanaf dit jaar een strikt onderscheid tussen brieven en goederen hanteren.

Webwinkelhoudster Renee Luitjes baalt als een stekker. Onder de naam Lowland Originals verkoopt ze al jaren tientallen handgemaakte tasjes per maand vanuit haar woonplaats in Oostzaan.

,,Die gaan per envelop naar het buitenland, meestal Amerika en Canada. In een plat envelopje kostte mij dat 4,35 euro aan postzegels.”

Sinds vorige week moet Luitjes echter ruim dubbel zoveel betalen. PostNL eist dat ze haar goederen verplicht als pakket verzendt.

Er zijn meer klachten. Dit is het einde van mijn internationale webshop, klaagt webshophouder Eline de Vries op Twitter.

,,Ik ben hierdoor mijn buitenlandse klanten kwijt die alleen iets kleins willen bestellen.” Matthijs Jansen spreekt van ,,een lekkere prijsstijging” die PostNL doorvoert door nu 10 euro te vragen.

,,Dat is een 144 procent. Is dat niet een beetje absurd?”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K. Lootte
1 jaar geleden

De beste reactie is als PostNL gigantisch op zijn donder krijgt door reacties van het publiek en particuliere vervoerders. Ik neem aan dat particuliere bedrijven hier onmiddellijk op inspelen en een apart tarief hanteren voor kleine pakketjes.

De bedrijven doen het uitstekend in Nederland. Jammer alleen dat de burgers nu al jaren financieel achter blijven in de communistische EU.

Wilma
1 jaar geleden

Postnl is de grootste plukker van allemaal, maar correct post en pakjes leveren kunnen ze niet en nu nog meer ervoor betalen. Ik stuur al jaren niks meer per post en zal het nu ook nooit meer doen, de oplichters. Ze hebben al vanaf 24-12 een pakje van mij in bezit, maar leveren ho maar!

Frauderen met zorggeld is simpel dankzij soepele regels

Wat er niet wordt bijverteld: Bosbranden Australië zijn in het verleden groter en heviger geweest