in , , ,

Frauderen met zorggeld is simpel dankzij soepele regels

2928465791 9131bf23ec gezondheidszorg1

Veruit de meeste zorgbedrijfjes die frauderen, of sjoemelen met uren en declaraties, kómen niet voor de strafrechter.

De kleine DSW probeert altijd het en de onderzoekskosten terug te vorderen.

„Op mag nooit een bonus staan. We doen in beginsel altijd aangifte. Wie er voor de strafrechter komt bepaalt het OM”, zegt directeur Aad de Groot.

De Groot: „We hadden in 2018 vierduizend kleine ‘zorgverleners' in de wijkverpleging, vorig jaar waren dat er negenduizend. Iedereen kan zo'n bureau beginnen, je hebt er geen diploma voor nodig en er is geen screening. Het is veel te makkelijk om in dit verdienmodel te stappen.”

Donderdag zei officier van Laurien van Haeringen namens het OM in actualiteitenprogramma Nieuwsuur dat het dweilen met de kraan open is.

Van Haeringen: „We zouden ons de hele dag met zorgfraude bezig kunnen houden maar we hebben ook andere zaken te doen. Wij kunnen de kraan van de zorgfraude niet dichtdraaien.”

Ze bedoelde dat het te makkelijk is om te frauderen met een kleine ‘zorgonderneming' – er is amper toezicht. Soms verzinnen fraudeurs fictieve patiënten en declareren ze ‘zorguren' voor hen.

Soms gaat het om bestaande patiënten voor wie meer uren ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU geld

Asielstelsel in Nederland wordt financieel misbruikt: duizenden kansloze asielaanvragen

14484673011 1b7a64b1bb postnl

PostNL sloopt webshops: buitenlandse brief mag alleen nog papier bevatten