in , , ,

PostNL wil Sandd kopen om daarna de postmarkt een laatste doodsklap toe te dienen

Post NL wil concurrent Sandd opkopen, ondanks dat het een negatief eigen vermogen heeft. Ofwel Post NL wil Sandd op de pof kopen.

De postbezorging kreeg vorig jaar met een krimp van 10% te maken en elk regulier mediaorgaan wijt dit aan het internet, niemand die kijkt hoe de postmarkt al jaren deskundig de nek wordt omgedraaid, zelfs een tijd lang met hulp van opperhufter Kamp, die godbetert het gore lef had om de verkoop van Post NL aan het Belgische Bpost te verbieden, daar de postmarkt van ‘strategisch belang’ zou zijn.

Overigens, daar was een Kamermeerderheid het mee eens en in feite is dat strategisch belang een feit, echter dan moet je niet diezelfde postmarkt de nek omdraaien. (in oorlogstijd zal de stroomvoorziening als eerste worden getroffen, waarna het internet snel plat zal liggen >> handig om dan een werkende postmarkt achter  de hand te hebben.)

Dezelfde Kamp heeft NB keer op keer toestemming gegeven om de postzegels in prijs te verhogen, de service terug te brengen door het verwijderen van postbussen en een dag minder post te bezorgen. Daarmee gaf hij wel aan hoe ‘serieus’ hij dat strategisch belang neemt.

Eén van de voorgangers van Kamp, hare hufterigheid van der Hoeven heeft Post NL in 2008 toestemming gegeven de postkantoren te sluiten, postkantoren die tot de privatisering staatsbezit waren (ofwel ze waren ook van jou en mij).

Voor de privatisering werden deze postkantoren gerenoveerd en uiteindelijk voor kapitalen verkocht door Post NL, waar de aandeelhouders beter van werden. En dan durft Kamp te zeggen dat de postmarkt van strategisch belang is.

De postzegels zijn intussen weer duurder, ook daar gaf de minister van Economische Zaken toestemming voor, tegenwoordig is dat strapatsenmaker Wiebes, ook al van misdadigers partij VVD.

Extra lullig is e.e.a voor de arme ouderen in en die zijn er wel degelijk heel veel, mensen die voor het overgrote deel digibeet zijn. Hun postkantoor is weg, ze kunnen de brievenbus niet meer vinden en als klap op de vuurpijl betalen ze een kapitaal voor de postzegels. Ach ja, voor die mensen behartigt het kabinet 3 de belangen niet, zoals dat al het geval was onder de eerste 2 versies van dit kabinet en de kabinetten daaraan voorafgaand.

Als je durft te stellen dat de postmarkt nu eenmaal krimpt vanwege het internet, moet je zorgen dat je innovatieve diensten gaat leveren, zoals o.a. Bpost heeft gedaan. Voorts is het domste wat je kan doen, als een product of dienst niet loopt, deze in prijs te verhogen. Herna Verhagen, topgraaier van Post NL, heeft daar schijt aan, immers zoals gezegd, de postmarkt moet de nek worden omgedraaid.

Ongelofelijk maar waar: deze oplichter wordt zelfs geprezen door de raad van bestuur en ze willen haar graag nog wat jaren aanhouden (tot ‘de klus’ geklaard is.). Wat een zootje!!

Waar men in de politiek en de media ook al niet over spreekt is het feit dat Post NL ook nog reclame folders verspreidt via haar dochter organisatie Netwerk VSP, daarvoor buit Post NL schoolgaande kinderen uit, terwijl deze bezorging gewoon onder de normale postbezorging zou moeten vallen, waarmee er meer dan genoeg werk is op de postmarkt.

Overigens: Post NL heeft nog steeds geen gehoor gegeven aan de oproep van de ACM om de post infrastructuur open te zetten voor de concurrentie. Terwijl Sandd een paar maanden geleden aankondigde gebruik te willen maken van de bestaande infrastructuur om ook de burgers te kunnen bedienen (Sandd doet de post voor bedrijven).

Als Post NL Sandd mag overnemen, is het binnen zeer korte tijd volledig gedaan met de postmarkt.

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

What? World Health Organization plot to seize internet domains and criminalize all vaccine skeptics

Bizar: 11 meter lange walvis gevonden middenin de Braziliaanse jungle