in , ,

‘Waarom krijgt Nederland nagenoeg niets uit EU-coronasteunfonds?!’

Pieter Omtzigt heeft samen met CDA-parlementariërs Martijn van Helvert en Joba van den Berg zeer kritische Kamervragen gesteld aan het .

Ze willen weten waarom Nederland maar een fractie krijgt uit het mega-coronasteunfonds dat de momenteel opricht. €37 miljard zit erin, en Nederland krijgt maar 0,03.

Een vreemde gang van zaken, zo laten de drie Kamerleden doorschemeren.

De EU trekt maar liefst €37 miljard uit voor de bestrijding van het coronavirus. Het zogeheten Response Investment Initiative krijgt een enorme oorlogskas mee, waar lidstaten naar ratio aan betalen.

Maarr… het wordt nogal op een vreemde manier uitgekeerd.

Want alhoewel Italië van alle EU-landenverreweg het zwaarst is getroffen door de coronacrisis, krijgen en tóch veel meer geld van Brussel. Die laatste twee landen hebben veel minder zwaar te kampen onder het coronavirus, maar moeten toch respectievelijk 7,4 en 5,6 miljard euro toucheren. Toe maar!

Nederland komt er echt nóg beschamender bekaaid vanaf. Wij zijn één van de zwaarstgetroffen EU-landen, en wat krijgen wij toegeworpen? Een fooi. Slechts 0,03 miljard euro. Een vernederend, lachwekkend bedrag.

Reden voor drie CDA-parlementariërs onder wie Pieter Omtzigt om het kabinet eens te bevragen wat er achter die totaal mallote verdeelsleutel zit. Ze willen van premier en minister Stef Blok (beide ) weten:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dieptrieste EU ergert zich over coronahulp uit Rusland en China: ‘Dit is een propaganda-oorlog’

Global warming hapert weer: Het noordelijk halfrond kent één van de meest sneeuwrijke winters sinds 1979