in , ,

‘Waarom krijgt Nederland nagenoeg niets uit EU-coronasteunfonds?!’

Pieter Omtzigt heeft samen met -parlementariërs Martijn van Helvert en Joba van den Berg zeer kritische Kamervragen gesteld aan het .

Ze willen weten waarom Nederland maar een fractie krijgt uit het mega-coronasteunfonds dat de momenteel opricht. €37 miljard zit erin, en Nederland krijgt maar 0,03.

Een vreemde gang van zaken, zo laten de drie Kamerleden doorschemeren.

De EU trekt maar liefst €37 miljard uit voor de bestrijding van het . Het zogeheten Corona Response Investment Initiative krijgt een enorme oorlogskas mee, waar lidstaten naar ratio aan betalen.

Maarr… het wordt nogal op een vreemde manier uitgekeerd.

Want alhoewel van alle EU-landenverreweg het zwaarst is getroffen door de , krijgen en tóch veel meer geld van Brussel. Die laatste twee landen hebben veel minder zwaar te kampen onder het coronavirus, maar moeten toch respectievelijk 7,4 en 5,6 miljard euro toucheren. Toe maar!

Nederland komt er echt nóg beschamender bekaaid vanaf. Wij zijn één van de zwaarstgetroffen EU-landen, en wat krijgen wij toegeworpen? Een fooi. Slechts 0,03 miljard euro. Een vernederend, lachwekkend bedrag.

Reden voor drie CDA-parlementariërs onder wie Pieter Omtzigt om het kabinet eens te bevragen wat er achter die totaal mallote verdeelsleutel zit. Ze willen van premier en minister Stef Blok (beide ) weten:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weg met de criminele EU
11 maanden geleden

De EU is een grote dievenbende !!!! Dat Nederland hier in is gestapt valt alleen te verklaren uit het feit dat banken en grote multinationals grote voordelen zagen. Dat de burgers werden uitgemolken en bij failliet van de EU alles verliezen deert de banken en multinationals totaal niet.
Referenda door de burgers worden eenvoudig ter zijde geschoven en Nedelrand wordt flink als melkkoe gebruikt als het zo uitkomt.

Nederland is de afgelopen 20 jaar achteruit gevlogen. En ik kan dat weten omdat ik zeer regelmatig in Spanje ben en het opvalt dat Nederland een armoedig land is geworden.

Het is schandalig. Deze EU is een criminele bende !!!!!

A.S.
11 maanden geleden

Het wordt tijd dat deze en meer kamerleden eens wakker worden over de huidige situatie, niet alleen op geld gebied, maar alles. Wordt wakker met wat er gaande is en hou dat eens tegen.

Dieptrieste EU ergert zich over coronahulp uit Rusland en China: ‘Dit is een propaganda-oorlog’

Global warming hapert weer: Het noordelijk halfrond kent één van de meest sneeuwrijke winters sinds 1979