in , ,

‘Waarom krijgt Nederland nagenoeg niets uit EU-coronasteunfonds?!’

Pieter Omtzigt heeft samen met CDA-parlementariërs Martijn van Helvert en Joba van den Berg zeer kritische Kamervragen gesteld aan het kabinet.

Ze willen weten waarom Nederland maar een fractie krijgt uit het mega-coronasteunfonds dat de EU momenteel opricht. €37 miljard zit erin, en Nederland krijgt maar 0,03.

Een vreemde gang van zaken, zo laten de drie Kamerleden doorschemeren.

De EU trekt maar liefst €37 miljard uit voor de bestrijding van het coronavirus. Het zogeheten Corona Response Investment Initiative krijgt een enorme oorlogskas mee, waar lidstaten naar ratio aan betalen.

Maarr… het wordt nogal op een vreemde manier uitgekeerd.

Want alhoewel Italië van alle EU-landenverreweg het zwaarst is getroffen door de coronacrisis, krijgen Polen en Hongarije tóch veel meer geld van Brussel. Die laatste twee landen hebben veel minder zwaar te kampen onder het coronavirus, maar moeten toch respectievelijk 7,4 en 5,6 miljard euro toucheren. Toe maar!

Nederland komt er echt nóg beschamender bekaaid vanaf. Wij zijn één van de zwaarstgetroffen EU-landen, en wat krijgen wij toegeworpen? Een fooi. Slechts 0,03 miljard euro. Een vernederend, lachwekkend bedrag.

Reden voor drie CDA-parlementariërs onder wie Pieter Omtzigt om het kabinet eens te bevragen wat er achter die totaal mallote verdeelsleutel zit. Ze willen van premier Rutte en minister Stef Blok (beide VVD) weten:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12178322554 e026e1f761 EU fail

Dieptrieste EU ergert zich over coronahulp uit Rusland en China: ‘Dit is een propaganda-oorlog’

57e1d7444852ad14f1dc8460c52036761d39c3e45659744f76277dd397 640 sneeuw

Global warming hapert weer: Het noordelijk halfrond kent één van de meest sneeuwrijke winters sinds 1979