in , ,

Precies zoals verwacht, wordt ons belastinggeld wéér weggegeven! Rutte bij EU-top toch bereid noodleningen om te zetten in giften

Premier Mark Rutte zet de deur toch open om leningen uit het nog op te richten Europees herstelfonds om de coronacrisis te bestrijden, om te zetten in subsidies of giften.

Daar moeten dan wel ferme hervormingen tegenover staan die onder andere door de Nederlandse overheid gecontroleerd moeten worden. Rutte ziet het daarom somber in dat er aankomend weekend op de EU-top een akkoord komt.

“Wij zijn nog steeds alleen maar voor leningen”, zei Rutte dinsdag tijdens een Kamerdebat over de aanstaande EU-top.

“Maar als landen toch willen weten wat de weg naar subsidies is, dan moet ik kunnen uitleggen aan het Nederlandse parlement en aan de Nederlandse burgers dat in ruil daarvoor fundamentele hervormingen plaatsvinden die tot nu toe stil hebben gelegen.”

De Tweede Kamer kwam speciaal terug van zomerreces om de premier een opdracht mee te geven als hij de regeringsleiders van de andere EU-lidstaten vrijdag en zaterdag ontmoet in Brussel.

Op de agenda staat de invulling van het Europees herstelfonds van 750 miljard euro en de meerjarenbegroting voor 2021-2027 waarbij het vooralsnog om 1.100 miljard euro ……

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin 1545600185

De ‘complotgekkies’ hadden toch gelijk: ‘vreselijke dingen gebeurd met testen vaccins in Afrika’

51e3dc424a55b10ff3d8992cc52036761d39c3e45658754e76297ed69e 640 wetboek

Ook de nieuwe versie van de Corona-noodwet is een draak van een wet die we niet moeten willen