in , ,

Provincie Zuid-Holland stuurt brandbrief naar kabinet: ‘Grote zorgen over financiën gemeenten’

Chronomarchie / Pixabay

De provincie heeft een brandbrief gestuurd naar het over de gevolgen van de toenemende financiële druk op gemeenten in Zuid-Holland. De tekorten bij gemeenten leiden tot schrijnende en verregaande maatregelen: van het schrappen van schoolreisjes tot het sluiten van bibliotheken.

Zuid-Holland ontving de afgelopen tijd signalen van gemeenten over het tekort aan middelen voor de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), jeugdhulp en de Participatiewet.

Vanaf 2015 zijn gemeenten namelijk verantwoordelijk voor de taken op het gebied van werk, zorg en jeugd. Gemeenten krijgen voor de uitvoering van deze taken geld van het kabinet, maar dat blijkt in veel gemeenten onvoldoende te zijn.

‘Naast deze signalen zien wij zelf die druk op de gemeentelijke financiën ook’, schrijven de Zuid-Hollandse commissaris van de koning Jaap Smit en gedeputeerde Floor Vermeulen in de brandbrief.

Vervolgens dreigen gemeenten onder preventief toezicht te komen, doordat zij hun niet dekkend krijgen. Onder andere gemeenten als …

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Incompetentie regeert
1 jaar geleden

Ben ik verbaasd? Totaal niet !!!! De overheid staat mijlenver van de burgers en de kloof wordt steeds groter. De burgers vertellen de overheid precies waar de problemen zitten, maar de overheid denkt altijd het beter te weten. Neem alleen al het punt van de immigratie. Deze mensen uit Afrika gaan nooit integreren, het vraagt enorm veel geld om deze mensen te huisvesten, te voorzien van uitkering en in plaats van dank krijg je een mes in je rug of vrouwen worden lastig gevallen en/of verkracht. Iedereen klaagt over het gedrag van deze mensen. 50 % van de gevangenen is Marokkaan. Het werkt niet en zal nooit gaan werken.
Of de windmolens en zonnepanelen gekte en het uitfaseren van aardgas. Complete waanzin. Er staan inmiddels 2500 windmolens en die produceren …. 2.5 % van de benodigde electriciteit ….
En zo zijn er nog honderden zaken waar de burger het hoofd schudt ….
De incompetentie regeert.

Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Het wordt hoog tijd voor nieuwe verkiezingen, maar dan zonder fraude. Deze “regering” heeft o.l.v. Rutte dit hele land kapot gemaakt en het interesseert ze helemaal niet wat de burger wil of wat er met hem gebeurt. Als zij maar een volle beurs hebben.

China begint nu al aan ontwikkeling 6G-netwerk

Stikstof en PFAS: de noodrem op ons leven en economie