in , ,

Provincie Zuid-Holland stuurt brandbrief naar kabinet: ‘Grote zorgen over financiën gemeenten’

Chronomarchie / Pixabay

De provincie heeft een brandbrief gestuurd naar het over de gevolgen van de toenemende financiële druk op gemeenten in Zuid-Holland. De tekorten bij gemeenten leiden tot schrijnende en verregaande maatregelen: van het schrappen van schoolreisjes tot het sluiten van bibliotheken.

Zuid-Holland ontving de afgelopen tijd signalen van gemeenten over het tekort aan middelen voor de uitvoering van de Wmo ( maatschappelijke ondersteuning), jeugdhulp en de Participatiewet.

Vanaf 2015 zijn gemeenten namelijk verantwoordelijk voor de taken op het gebied van werk, en jeugd. Gemeenten krijgen voor de uitvoering van deze taken van het kabinet, maar dat blijkt in veel gemeenten onvoldoende te zijn.

‘Naast deze signalen zien wij zelf die druk op de gemeentelijke financiën ook', schrijven de Zuid-Hollandse commissaris van de koning Jaap Smit en gedeputeerde Floor Vermeulen in de brandbrief.

Vervolgens dreigen gemeenten onder preventief toezicht te komen, doordat zij hun niet dekkend krijgen. Onder andere gemeenten als …

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

China begint nu al aan ontwikkeling 6G-netwerk

Stikstof en PFAS: de noodrem op ons leven en economie