in ,

Nederland gaat weer méér betalen aan de EU

is een van de vier landen die niet wil dat de nieuwe -begroting omhooggaat. Europees Commissaris Johannes Hahn van begrotingszaken was donderdag in in een poging om Kamerleden en kabinet op andere gedachten te brengen.

Hij denkt dat de wens van het kabinet dat de meerjarenbegroting (2021-2027) niet meer dan 1 procent van de omvang van de Europese economie mag bedragen niet haalbaar is. “Ik denk dat het hoger wordt.”

De Europese Unie levert Nederland geld op, benadrukte Hahn in een gesprek met Kamerleden. Van elke die naar de EU-begroting gaat, komt volgens hem uiteindelijk 12 euro terug. Nederland is een van de hoogste netto-betalers aan de EU.

Bovendien zijn er problemen zoals klimaatverandering en migratie die Nederland niet meer in zijn eentje kan oplossen. Door de EU kan Nederland zijn economische en sociale waarden in stand houden, meent de Oostenrijker Hahn.

Nederland verzet zich samen met Denemarken, Oostenrijk en Zweden tegen verhoging van de begroting. De EU dreigt door de brexit met een tekort te komen zitten. Op 20 februari is er een speciale EU-top om te praten over het budget.

Extra geld voor de EU is niet uit te leggen aan de , zei 'er Anne Mulder. De EU voegt waarde toe, beklemtoonde de Europees Commissaris….

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
oeps 1547763583

Nieuw rapport onthult wat de boeren al jaren zeggen: cijfers over stikstof kloppen niet

52e7dd444a53a414ea898675c6203f78083edbed5352794174277c 640 coronavirus

WHO roept nieuw coronavirus uit tot internationale gezondheidscrisis