in ,

Nederland gaat weer méér betalen aan de EU

Nederland is een van de vier landen die niet wil dat de nieuwe EU-begroting omhooggaat. Europees Commissaris Johannes Hahn van begrotingszaken was donderdag in Den Haag in een poging om Kamerleden en kabinet op andere gedachten te brengen.

Hij denkt dat de wens van het kabinet dat de meerjarenbegroting (2021-2027) niet meer dan 1 procent van de omvang van de Europese economie mag bedragen niet haalbaar is. “Ik denk dat het hoger wordt.”

De Europese Unie levert Nederland geld op, benadrukte Hahn in een gesprek met Kamerleden. Van elke euro die naar de EU-begroting gaat, komt volgens hem uiteindelijk 12 euro terug. Nederland is een van de hoogste netto-betalers aan de EU.

Bovendien zijn er problemen zoals klimaatverandering en migratie die Nederland niet meer in zijn eentje kan oplossen. Door de EU kan Nederland zijn economische en sociale waarden in stand houden, meent de Oostenrijker Hahn.

Nederland verzet zich samen met Denemarken, Oostenrijk en Zweden tegen verhoging van de begroting. De EU dreigt door de brexit met een tekort te komen zitten. Op 20 februari is er een speciale EU-top om te praten over het budget.

Extra geld voor de EU is niet uit te leggen aan de burger, zei VVD’er Anne Mulder. De EU voegt waarde toe, beklemtoonde de Europees Commissaris….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

5 Comments

Laat een reactie achter
 1. Ik ga en blijft voor de milieu gaan Partij die het niet doet ga ik niet op stemmen. Wik je het geld wat je er van over houd nog rijkeren maken Milieu is prioriteit nummer een

 2. Nederland mag dan 12 euro overhouden van iedere euro die het betaalt ….. maar de vraag is dan waar dat geld dan blijft. Want de burgers zien daar helemaal niets van. Al 20 jaar niet om precies te zijn.
  Sterker nog: Nederland holt in alle opzichten achteruit.
  Weg met deze anti-democratische EU.

  En dan nog iets: er is geen klimaat probleem. Mogelijk is er wat verschil in zonne activiteit. Mogelijk dat Nibiru een rol speelt. En het migratie probleem hebben we aan de EU te danken. Of beter gezegd: aan de VS die Noord Afrika naar de afgrond heeft gebombardeerd.

  En wie wit weten wat er in de VS speelt en wil weten wie er achter 9/11 zaten (en indirect achter de oorlogen in het Midden Oosten) is dit een uitstekende samenvatting :
  https://www.unz.com/wp-content/uploads/2020/01/Ron_Unz_American_Pravda_Mossad_Assassinations.pdf

  Nederland moet zo snel mogelijk uit de EU !!!! En als ze belangstelling hebben dan kunnen ze er ook nog wat politici van de Nederlandse regering gratis bij krijgen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nieuw rapport onthult wat de boeren al jaren zeggen: cijfers over stikstof kloppen niet

WHO roept nieuw coronavirus uit tot internationale gezondheidscrisis