in , , ,

China begint nu al aan ontwikkeling 6G-netwerk

radio masts 4125410 1920

Er zijn nog maar amper 5G-netwerken in de wereld, maar China is al officieel begonnen aan de ontwikkeling van een 6G-netwerk.

Het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie start twee werkgroepen die de nieuwe 6G-technologie gaan bouwen, aldus CNBC.

Het project bevindt zich op het moment in een vroege onderzoeksfase. Volgens vice-minister Wang Xi is het nog niet duidelijk hoe het project precies zal lopen, en moet nog worden vastgelegd wat een 6G-netwerk definieert.

Huawei-CEO Ren Zhengfei zei in september ook aan 6G te werken, maar dat het project nog niet ver gevorderd is. Het zou nog “een lange tijd duren” totdat de technologie commercieel wordt aangeboden.

In Duitsland werd al eens onderzoek gedaan naar 6G. Daarbij wordt gemikt op een snelheid van 400 gigabit per seconde.

5G-uitrol gestart

China activeerde eerder deze maand de eerste delen van zijn 5G-netwerk. Dat was een jaar eerder dan gepland: initieel hoopte China vanaf 2020 de uitrol van 5G te starten.

Op veel plekken in de wereld is 5G nog niet beschikbaar. In Nederland lopen er een aantal tests, maar wordt het mobiele netwerk nog niet aangeboden.

5G biedt hogere internetsnelheden met een lagere vertragingssnelheid. Het netwerk moet hierdoor ideaal worden om bijvoorbeeld auto’s op afstand te besturen.

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
new system update 1119128840 scr

Deze nieuwe systemen zijn de nachtmerrie van de Deep State

armoede 1560466838

Provincie Zuid-Holland stuurt brandbrief naar kabinet: ‘Grote zorgen over financiën gemeenten’