in ,

PvdA wil een comeback maken: banken voortaan verantwoordelijk bij fraude met geld van klanten

6834942561 dae5c9277b internetbankieren1

De bank is en blijft verantwoordelijk als er iets mis gaat met het van de klant. Is die slachtoffer van fraude, dan moet de bank alle schade binnen een maand vergoeden. Wil de bank die schade op de klant verhalen, dan moet de bank aantonen dat de klant ernstig nalatig was of met opzet handelde. De wil dit in de vastleggen. Vandaag debatteert de Kamer over het betalingsverkeer. Hoog tijd voor nieuwe regels, vindt de PvdA.

Vroeger werd je portemonnee gestolen waar honderd gulden in zat. Nu kan je hele bankrekening worden geplunderd.

De praktijk is volgens Nijboer dat een bank al schade verhaalt als de klant even niet op zijn rekening let of zijn virusscanner niet up-to-date heeft, stelt het Kamerlid.

Domweg je geld terug

Zo heet wordt die soep niet gegeten, werpt Boudewijn van de Betaalvereniging tegen. Er zijn simpele regels zoals het regelmatig checken van de rekening, aan niemand je pincode vertellen en zorgen dat de antivirussoftware een beetje bij de tijd is. ‘Als je die regels op een redelijke manier naleeft, krijg je domweg je geld terug.'

Banken hebben een nutsfunctie, betoogt Nijboer, net zoals elektriciteitsbedrijven. Die moeten voldoen aan een betrouwbaarheidsnorm voor de levering van . ‘Voor elektronisch bankieren moet ook een dergelijke norm komen.' Bijvoorbeeld een maximum aantal uren dat er een storing mag zijn.

via VK.

Foto via Remko van Dokkum cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5857958292 65992cb37c Euro down the drain1

Nederlandse burger wordt op gigantische slinkse wijze bestolen door Overheid en EU, koopkracht daalt al 15 jaar!

5520513711 18bf0e799d lorazepam1

Verband tussen gebruik slaapmiddelen en dementie