in ,

RocketScience: Proef met anonieme sollicitaties geen succes

mohamed_hassan / Pixabay

Wat is de kans dat…. Bij mijn weten wonen er nog steeds meer Nederlanders dan in dit land en is het dus logisch dat een Nederlander eerder uit de stapel komt. Het heeft helemaal niets te maken met .


Kandidaten met een migratieachtergrond worden nog altijd gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Anoniem solliciteren lijkt dan de oplossing. Toch heeft de gemeente Deventer juist besloten te stoppen met geanonimiseerde sollicitatieprocedures.

Het doel van de proef in Deventer was helder: meer diversiteit onder de medewerkers van de gemeente.

,,De proef heeft echter niet opgeleverd wat we wilden”, zegt gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman. Het streven naar meer diversiteit blijft volgens Stuurman staan. ,,We moeten het alleen op een andere manier bereiken en op zoek naar andere methoden.”

Recent onderzoek van de Universiteit van en de Universiteit van Utrecht bevestigde nogmaals hoe moeilijk kandidaten met een migratieachtergrond het hebben in hun zoektocht naar een baan. De onderzoekers legden bloot dat met name sollicitanten met een Turkse, Marokkaanse of Antilliaanse achtergrond worden gediscrimineerd.

De kans dat de brief van een sollicitant met Nederlandse achtergrond uit de stapel wordt gepikt, is 30 procent groter dan de kans dat kandidaten met een migratieachtergrond worden uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Lees verder bij de bron: AD.nl

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geld? Droom werd werkelijkheid: negatieve rentetarieven

Ook in Den Haag stijgt het aantal dakloze gezinnen explosief