in ,

Russische wetenschappers ontdekken manier om kanker en andere ziekten te vinden met een ENKELE DRUPPEL bloed

57e8d4404e53ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714d762d7ad39148 640 blood

Eindelijk goed nieuws voor de gezondheidszorg in 2020: wetenschappers van twee universiteiten in Samara hebben een methode ontdekt om kanker te diagnosticeren met behulp van een spectroscopische techniek die binnen enkele minuten een biopsie uitvoert op een enkele druppel bloed.

Gepubliceerd in het peer-reviewed, in de VS gevestigde Journal of Raman Spectroscopy, beschrijft het onderzoek hoe bloed kan worden geanalyseerd door te kijken naar de wisselwerking tussen licht en moleculen in de vloeistof. De techniek kan ook snel testen op vele andere ziekten, waarvoor normaal gesproken uren nodig zijn om in laboratoria te worden gediagnosticeerd.

“Licht werkt samen met biologische moleculen, de bouwstenen van ons lichaam”, zegt Ivan Bratchenko, universitair hoofddocent aan de Samara University, de instelling die de methode heeft ontwikkeld samen met specialisten van de nabijgelegen Samara State Medical University.

“Als je precies weet hoe deze interactie plaatsvindt, kun je volgen hoe de samenstelling van het lichaam verandert en of er pathologieën bestaan ​​in een enkele druppel bloed.”

Volgens Bratchenko is deze diagnosemethode minder nauwkeurig dan testen in een laboratorium, maar wel sneller, met draagbare apparatuur mogelijk en voor massascreenings.

“Met behulp van een vloeibare biopsie kun je snel mensen identificeren die net beginnen met het ontwikkelen van een pathologie, en ze naar de juiste specialist sturen”, zei de professor.

“U kunt ook de toestand volgen van patiënten die al een behandeling ondergaan.”

De Samara-universiteit is een van de belangrijkste instellingen van het land en was tijdens de Sovjetperiode, toen de stad bekend stond als Kuybyshev, beroemd om zijn werk met het ruimteprogramma.

In 1966, toen het toen bekend stond als het Kuibyshev Aviation Institute, werd het vernoemd naar Sergey Korolev, een raketingenieur die een prominente rol speelde in de Space Race. Eerder dit jaar creëerden wetenschappers van de universiteit een biomateriaal om botten te herstellen bij patiënten met osteoporose.

Lees verder bij de bron: RT Rusland en voormalige Sovjet-Unie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

‘Na tweede coronagolf volgt na de kerst de derde, een vierde en wellicht een vijfde golf’

failed 1542644143

Kabinet maakt geen gebruik van peperdure extra beveiligd systeem voor videovergaderingen