in

‘Rutte gaf opdracht te stoppen met dossier Demmink’

demmink

Kamerlid Pieter Omtzigt () beet zich jaren vast in het rond oud-topambtenaar van Joris . Daar kwam in 2013 opeens een einde aan.

Hoe kon dat? Dat onthulde Erik de Vlieger in de podcast van Yves Gijrath.

De Vlieger presenteerde enige tijd een populair radioprogramma op NPO Radio 1. Hij wilde Omtzigt interviewen, aangezien hij allerlei Kamervragen stelde over de van pedofilie verdachte Demmink.

Daar stemde het Kamerlid in eerste instantie mee in, maar vlak voor de uitzending zei hij opeens dat hij het niet over Demmink wilde hebben.

Na de bewuste uitzending vroeg De Vliegers sidekick aan Omtzigt waarom hij niet over de oud-topambtenaar kon praten. “Ik ben gestopt toen Sybrand Buma bij mij woest in de werkkamer kwam, want hij had van de opdracht gekregen dat ik moest stoppen met Kamervragen over Demmink.”

Omtzigt lichtte toe dat hij het dossier vervolgens heeft overgedragen aan Louis Bontes.

Het punt is dat er krachten werken. En die krachten, daar is niet van te winnen

“Wat ik eigenlijk zeg, is dat Rutte bij Buma de kamer is ingegaan, en Sybrand Buma in het partijbelang, het coalitiebelang of wat voor belang dan ook gesommeerd heeft om geen Kamervragen meer te stellen over Demmink,” aldus …

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fail 1560499005 e1587482093347

Nederlandse defensiewapens via omstreden deal verkocht aan tussenhandelaar

marcrutte

Gaaf land: Rode Kruis deelt voedselhulp uit in Nederland. ‘Grootste hulpoperatie sinds de Watersnoodramp’