in ,

Beurzen crashen niet in de pandemie: ze zijn vooraf geïnjecteerd door centrale bankiers

bankingunion SQ

De schatkist kent geen bodem

Het lijkt volslagen idioot dat na de aankondiging van een totale lockdown de financiële markten gewoon doorgaan met de handel alsof er niets aan de hand is. De AEX klimt zelfs hoger.

Ach natuurlijk, ondanks dat de samenleving grotendeels op slot wordt gegooid, moet de handel in waardepapieren gewoon doorgaan. Geld, effecten, staatsleningen, cryptovaluta, goud en zilver zijn net als de voeding voor de mens van levensbelang.

Misschien niet elementair, maar zonder geld en bezittingen wordt overleven wel lastig op een wereld waar niets voor niets is. Hoewel, je zou het haast gaan denken nu er kwistig met flappen wordt gestrooid door centrale banken en overheden.

“Arme beleggers” worden geholpen door centrale banken en de verarmde samenleving wordt geholpen door een potige minister van Financiën die roept dat hij diepe zakken heeft. Hij bedoelt dus onze virtuele Schatkist die geen bodem kent.

(lees hier verder)

Geen paniek

Kortom, met een economie op slot hebben we niets te vrezen. Kijk en luister naar onze zelfverzekerde minister-president die kracht uitstraalt in zijn speech. Dat geeft de burger moed. Onze Mark Rutte als rots in de branding die het lawaai van ongeruste demonstrerende burgers trotseert en onverstoorbaar zijn verhaal afmaakt.

Alsof hij een kleuterklas een spannend verhaal voorleest. In de huiskamers van 8,4 miljoen huishoudens was het muisstil. Rutte, een staatsman die een standbeeld verdient op de meeste voorname plaats in Nederland. U proeft waarschijnlijk een vleugje cynisme in mijn betoog. Ach, dat betekent niets hoor.

Dat heeft puur te maken met een stukje persoonlijk wantrouwen ten opzichte van politici. Ik heb geleerd om hun proza wat kritisch te beschouwen en zoek altijd naar de andere kant van het verhaal dat niet wordt verteld omdat daarover geen zekerheid bestaat. Dat snap ik.

Je gaat de bevolking niet oproepen om te gaan hamsteren omdat er mogelijk zware tijden aankomen. Als beleidsmaker moet je geen paniek zaaien maar de bevolking krachtig toespreken en vertrouwen uitstralen. Dat scheelt een stuk onrust.

Hoe breng je een ongelukstijding

Momenteel lopen er in Den Haag een aantal kracht uitstralende ministers rond. Dat zijn ministers die laten zien dat ze 200 procent inzet tonen in de uitoefening van hun job. Niet zomaar een baantje, maar een grote eer om het land te mogen dienen in zware tijden, zo roepen de ministers Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra. Respectievelijk de ministers van Volksgezondheid(Welzijn en Sport) en Financiën.

Ja, wat wil je, deze beide heren gaan over onze gezondheid en over ons geld, daarmee ben je in tijden van een pandemie super belangrijk. Had daar liever niet mevrouw Ankie Broekers-Knol, de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, gezien. Die straalt op mij niets uit. Toch ben ik alert bij het uitstralen van zoveel zelfverzekerdheid van bewindslieden.

Ik kijk liever naar de boodschap die ze te vertellen hebben. Die is verre van aangenaam, of beter gezegd puur onaangenaam. Bij het brengen een ongelukstijding moet je niet je emotie laten gaan maar kracht uitstralen op zo’n manier dat je er zelf in gelooft. Als Mark Rutte zijn moeilijke boodschap al stotterend in een tranendal zou verkondigen dan zou de helft van de televisiekijkend Nederland naar een tissue grijpen.

Lekken via de media

Nee, onze geliefde Mark deed het heel goed, althans zo klonken de eerste reacties via de sociale media. Dat geeft de burger moed in zware tijden. Kop op, het komt allemaal goed. Toch klinkt bij mij nog steeds dat nare geluid door van demonstrerende burgers vlak bij Rutte z’n torentje.

Veel kijkers voelden dat als storend. Dat doe je toch niet als de baas spreekt? Verdorie, ik wil Rutte horen. En Rutte las zijn verhaaltje uitstekend voor. Dat is waar de massa hem op beoordeelt. Men bekijkt, beluistert en beoordeelt liever de boodschapper dan te luisteren naar de inhoud.

Ach ja, de inhoud die zagen we toch al aankomen. Dat is een stukje slimme tactiek om de onheilsboodschap verbrokkelt via de media te laten lekken. Dan lijkt het alsof we van tevoren al deelgenoot zijn van de vervelende boodschap. Slim bedacht door sluwe beleidsmakers.

Na de prik volgt de groei

Als een dag later ook nog eens opbeurende berichten worden verspreid door economen die alvast vooruit kijken naar medio 2021 en roepen dat daarna de zon volop gaat schijnen, dan was ik mijn handen alvast stuk. Dat is wat ik er voor over heb.

Net zoals al die ondernemers die met hun personeel enorme economische schade lijden. Maar wat maakt het uit. Wopke Hoekstra is een boom van een minister met lange benen en een lange broek. Daar zitten diepe zakken in. De NOW-regeling voor ondernemers wordt gewoon verlengd. Geen probleem, de rente op staatsleningen is negatief.

Economen verwachten zelfs dat we ons geld dat we momenteel niet kunnen uitgeven na de lockdown massaal gaan uitgeven. Daarmee zal de krimp weer snel worden ingehaald door economische groei, als we tenminste massaal ons prikje laten toedienen.

Geld wordt niet ziek

Het zijn optimistische verwachtingen van economen die roepen dat de economie in de Hollandse polder enorm veerkrachtig is. Dat zijn de berichten die prijken op de voorkant van de financiële dagbladen.

Gelukkig lezen de beleggers deze optimistische berichten heel gretig en gaat de AEX omhoog. De samenleving op slot maar de beurzen alvast omhoog. Nee, niet alvast, maar nog steeds omhoog. De beurzen zijn niet besmet, het geld wordt niet ziek. Centrale banken en hun bankiers zijn ook niet vatbaar voor een virus, deze zijn immuun.

Staan compleet los van het volk dat wel besmettelijk is, dus hebben beleggers niets te vrezen. De beurzen kunnen niet crashen tijdens een pandemie. Ze zijn al volop geïnjecteerd door centrale bankiers.

Het volk moet wachten op hun vaccin en mag ….

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
social media card 1

Weet jij wie er bij jouw medische gegevens mogen komen?

World Dominion 1212077947 1200px scr

Wereldheerschappij door beheersen van verkiezingen en ‘democratieën’