in

Ryanair baas durft het te benoemen en eist strengere controles voor moslims op luchthaven

Het hoofd van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft zich uitgesproken voor het onderwerpen van moslimmannen aan strengere veiligheidscontroles dan andere passagiers voor het vertrek.

In het gezelschap van hun familie zijn moslimmannen echter geen gevaar, zegt de bedrijfsbaas Michael O'Leary, die bekend staat om zijn polariserende opmerkingen. Het risico dat ze zichzelf zouden opblazen met hun kinderen is nul, zei hij.

Zijn opmerkingen werden in het Verenigd Koninkrijk onmiddellijk met harde kritiek beantwoord.

“Racistisch en discriminerend”

Een woordvoerder van de Britse moslimgemeenschap in Groot-Brittannië beschreef de verklaringen als “racistisch en discriminerend”. Het was een schande dat het hoofd van een luchtvaartmaatschappij zich zo openlijk en schaamteloos uitspreekt over “islamofobie”, zei een woordvoerster.

Volgens de organisatie Tell Mama, die islamofobe incidenten registreert en slachtoffers helpt, zou O'Leary met dergelijke woorden zijn eigen bedrijf kunnen schaden.

Profilering, waar O'Leary voor pleit, houdt in dat mensen op basis van stereotypen en uiterlijke kenmerken als verdacht worden geclassificeerd en gescreend.

Vorig jaar werd de Keulse bijvoorbeeld beschuldigd van “racistische profilering” na het stoppen en doorzoeken van verschillende jonge moslims – ze waren ten onrechte verdacht van toen ze met lange gewaden aan het eind van de het Keulse Centraal Station binnen liepen en  schreeuwden.

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe condenssporen/contrails effect op het klimaat hebben

Gemeentelijke lastenstijging is het resultaat van afschuifpolitiek kabinet