in

Samsom prijst staatssecretaris Van Rijn om zorghervormingen: ‘Martin, wat een prestatie!’

PvdA-leider Diederik Samsom prees afgelopen weekend tijdens het PvdA-congres in ‘zijn’ staatssecretaris van Martin van Rijn. Die zou een ware cultuurverandering in de hebben bereikt: ‘Op naar het einddoel. Martin, wat een prestatie!’ In Trouw bekende Samsom afgelopen weekend ook dat hij om de moeizame hervormingen in de zorg wel eens heeft gedacht ‘ik hou ermee op’. Maar ‘wij moesten wel, we durfden het overigens ook’.

Samsom is ondanks de historisch lage peilingen voorlopig nog niet van plan op te stappen en van zijn partij hoeft dat kennelijk ook niet. Zaterdag had de PvdA een feestelijk congres om het 70-jarige jubileum te vieren. Op een enkele kritische noot na van Kamerlid Jacques Monasch die zowel Samsom als Asscher niet ziet zitten als nieuwe lijsttrekker, stonden de PvdA’ers als één man achter hun voorman. Al beslissen de leden pas in oktober over de definitieve lijsttrekker.

Het is inmiddels wel duidelijk met welke boodschap de PvdA straks de campagne is gaat. Samsom in Trouw: ‘In 2012 begonnen we aan een klus die enorm was en in de loop van de rit alleen maar groter werd. De was op een ongekende wijze vastgelopen, de arbeidsmarkt functioneerde niet meer, de woningmarkt zat op slot, de zorgkosten explodeerden. Alles was ontspoord. Dan heb je maar één opdracht: die auto uit het ravijn trekken. Daar zijn we aardig in geslaagd.’ Woorden met een gelijke strekking speechte hij in Amersfoort.

Samsom heeft er duidelijk zin in. Zaterdag leek het wel alsof de partijleider een hele familiepot prozac achterover had geslagen: ‘we boeken vooruitgang, echte vooruitgang!’, en ‘we gaan leraren twee keer zo goed opleiden, twee keer zo goed betalen’. Toe maar.

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerechtigheid
5 jaren geleden

Laat die arrogante onbenul, leugenaar en kontkruiper van de VVD maar rustig lijsttrekker blijven van de P(artij) Van De A(socialen)arbeid; dan weten we tenminste zeker dat de PVDA HELEMAAL NAAR DE KLOTEN GAAT!
Dan kunnen wij DE VLAG UITHANGEN!!!

Paul
5 jaren geleden

Sorry, maar hij gaf zelf het voorzetje: “Partij van de Afgrond”

Nieuwe card vervangt DigiD

Gewoon, omdat het kan: Folderen voor 6800 euro wachtgeld per maand