in , , ,

‘Seksistische’ sprookjes, ‘racistische’ melk, Zwarte Piet en mooie dames: activisme gaat steeds verder

eb35b90e29f3033ecd0b470de7444e90fe76e7d51ab6154596f5c1 640 stop

Tot veler verbazing uitten dierenrechtenorganisatie PETA en mensenrechtenorganisatie Amnesty International afgelopen weekeinde kritiek op respectievelijk melk en sprookjes. Grote organisaties oogstten dit jaar al vaker hoon en spot door op het oog onschuldige gebruiken seksistisch of racistisch te noemen of te zwichten voor dergelijke beschuldigingen.

De meest opvallende aantijgingen.

1. Amnesty International trekt ten strijde tegen sprookjes

De non-gouvernementele organisatie Amnesty International, opgericht om schendingen van de Universele Verklaring van de aan de kaak te stellen, plaatste afgelopen weekeinde een zelfgemaakt tekenfilmpje om te waarschuwen voor klassieke sprookjes. In het filmpje kust een prins een slapende prinses op de mond, waarna hij met een sinistere blik in zijn ogen naar haar kruis grijpt.

Voordat de prins verder kan gaan, wordt hij tot de orde geroepen door een uil, die hem vraagt of hij de prinses wel om toestemming heeft gevraagd: ‘No consent, no fairytale' (‘Geen toestemming, geen sprookje'), is de afsluitende boodschap. Hoewel Amnesty het niet expliciet benoemt, is het filmpje een sneer naar bekende sprookjes als Assepoester en Sneeuwwitje, waarin de prinses wakker wordt gekust door een prins.

Vorige week had de Amerikaanse actrice Kristen Bell in Parents Magazine nog kritiek geuit op Sneeuwwitje: ‘Vind je het niet vreemd dat de prins Sneeuwwitje kust zonder haar toestemming? Want je mag iemand niet zoenen zonder diens goedkeuring!' In het populaire praatprogramma The Ellen DeGeneres Show vertelde een andere actrice, Keira Knightley, dat ze weigert haar kinderen sprookjes als Assepoester en De Kleine Zeemeermin voor te lezen, omdat daarin ‘hulpeloze' vrouwen worden gered door mannen. Dat is volgens Knightley in tegenspraak met het feminisme waarin ze gelooft.

2. PETA: Koeienmelk is een symbool van white supremacists

Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), die meent dat dieren onethisch worden behandeld en daartegen een vuist wil maken, riep haar volgers afgelopen weekeinde op geen melk meer te drinken. De tweet, voorzien van de hashtag #DitchDairy (‘dump zuivel'), maakt deel uit van een campagne om aandacht te vragen voor de vermeend slechte behandeling die melkkoeien krijgen.

In de tweet die op tot duizenden spottende reacties leidde, geeft PETA nog een extra reden om voortaan af te zien van de witte zuiveldrank: ‘Koeienmelk is lang gebruikt als symbool door white supremacists (blanke superioriteitsdenken, red.).' In het bijgevoegde artikel ‘Waarom koeienmelk de perfecte drank voor white supremacists is', staat een link naar een verhaal uit februari 2017, waarin het Britse dagblad Metro uit de doeken doet dat extreem-rechtse activisten uit ideologische overwegingen met melk zouden dwepen.

Voorbeelden zijn het Amerikaanse alt-right-icoon Richard Spencer en Tim Treadstone – de manager van de van Twitter verbannen provocateur Milo Yiannopoulos -, die een afbeelding van een glas melk in hun twitternaam hebben geplaatst. Volgens Metro zouden ze dit doen om aan te geven dat ze voorstander zijn van ‘witte raciale puurheid'. Eerstgenoemde plaatste bovendien de zin ‘Ik ben erg tolerant… Lactose tolerant!' in zijn bio, wat op racisme zou wijzen omdat blanke mensen gemiddeld vaker lactose-intolerant zijn dan Afrikanen en Aziaten.

Het lijkt er overigens op dat PETA de opmerkelijke kop doelbewust heeft gebruikt om veel bezoekers te lokken. Na een korte alinea over de vermeende link tussen extreem-rechts en melk begint de volgende alinea met de zin: ‘Behalve de zogenoemde “lactose-intolerante” white-supremacists is koeienmelk sowieso de perfecte drank voor alle (ook onbewuste) supremacists, omdat de zuivelindustrie extreem geweld toebrengt aan andere levende wezens.'

Is alles niet te veel doorgeslagen. Deze vrouwen zijn helemaal geen feministen. Zeurders zijn het. Zoeken spijkers op laag water. De feministen van het eerste uur, dat waren nog eens stoere vrouwen. Zij zijn de barricaden opgegaan om te strijden voor gelijkheid, om zelf  beslissingen te nemen. Heel iets anders dan het onzinnig gedoe van de zichzelf benoemde feministen. Nu gaan ook Amnesty en PETA aan de haal met onzinnige uitspraken. Zitten in deze organisaties ook al zulke enge vrouwen. Het wordt tijd dat de blanke Nederlander maar eens aangifte doet van discrimatie en racisme. Er is geen land ter wereld, waar geen of racisme is. Als je maar lang genoeg roept dat in Nederland heel erg wordt gediscrimineerd, gaat men het ook nog geloven. Identity politics is de grootste gotspe. Zij zijn verantwoordelijk voor de tweedeling.

3. FIFA wil geen mooie vrouwen meer in beeld

Tijdens het WK voetbal in Rusland van afgelopen zomer wekte de FIFA hoon en spot: vlak voor het einde van het toernooi besloot de ‘diversiteitsdirecteur‘ van de wereldvoetbalbond cameramannen te vragen niet langer in te zoomen op ‘mooie vrouwen' op de tribunes. Tijdens de laatste twee duels – de wedstrijd om de derde plaats tussen België en Engeland en de WK-finale Frankrijk-Kroatië – waren inderdaad nog amper close-ups van jonge vrouwen te zien.

De oproep aan cameramannen en regisseurs was het gevolg van een klacht van omdat antidiscriminatiegroep Fare Network, die tijdens het toernooi dertig gevallen van seksisme in en rond de voetbalstadions had geregistreerd. Daarbij ging het vooral om Russische vrouwen en vrouwelijke journalisten (zie bovenstaande video), die op straat tegen hun wil werden betast, gezoend of anderszins lastiggevallen door mannelijke supporters.

fifa

Een van de mogelijke oorzaken van dat gedrag was volgens de FIFA het ‘seksistische' filmgedrag van cameramannen, die tijdens het toernooi opvallend vaak jonge, aantrekkelijke vrouwen op de tribunes in beeld brachten. Ook Getty Images kreeg kritiek omdat het fotoagentschap een fotoserie had gepubliceerd van de ‘Meest sexy fans' op het wereldkampioenschap. Overigens bleek al snel dat de Russische vrouw die het gezicht was van deze ‘sexy fans' een bekende pornoster is die was ingehuurd door de toernooiorganisatie.

4. Tivoli Vredenburg annuleert ‘racistisch' kinderfeestje

In februari ontstond veel in op sociale media nadat De Telegraaf meldde dat TivoliVredenburg de inhoud van het kinderfeest ‘Wilde Westen' aanpaste na kritiek van antiracisme-activisten. Op het feest speelden kinderen vorig jaar verkleed als cowboys en indianen met elkaar, wat volgens de activisten een verheerlijking zou zijn van de ‘' die op de oorspronkelijke bewoners van Amerika zou zijn gepleegd.

Anousha Nzume, die vaak ageert tegen Zwarte Piet, dreigde niet langer mee te doen aan een zogenoemd feminismefestival in het Utrechtse muziekgebouw als het kinderfeest met het thema Wilde Westen niet zou worden aangepast. Na dat verzoek ging TivoliVredenburg overstag: voortaan zijn er geen kinderfeesten meer waarbij cowboy's en indianen worden nagespeeld.

Het kabinet dreef de spot met de beschuldigingen van racisme aan het adres van de organisatoren van het feest. ‘Tivoli gaat zelf over de programmering,' zei minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (). ‘Maar ik ga nu terug naar mijn totempaal.' Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand (CDA) vergeleek het thema met kinderen die de wedstrijd Ajax-Feyenoord of een oorlog tussen het Franse en het Engelse leger naspelen. ‘Dat doen kinderen nou eenmaal, en daar schuilt niets verkeerds in.' VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz riep in onderstaand filmpje op aangifte te doen tegen activisten die mensen ‘onder druk zetten'.

De extreem-linkse actiegroep De Grauwe Eeuw deed ook aangifte, maar dan tegen TivoliVredenburg. Dit omdat de vorige editie van het feest (in juni 2017) racistische stereotyperingen zou verheerlijken en de associatie zou oproepen ‘dat volkerenmoord iets leuks is'. In mei oordeelde het Openbaar Ministerie dat niet bewezen is dat een groep met opzet werd beledigd, en dat het feest niet strafbaar was. De officier van justitie zag bovendien geen aanleiding om te denken dat kinderen bij het feest aan genocide zouden denken.

Wel een bewijs dat er geen racisme meer is, althans van blanke kant, als je zulke dingen moet verzinnen om er nog aandacht voor te krijgen! En je druk maken om een kusje terwijl  vrouwen met een hoofddoek gewoon onderdrukt worden…..en dat dan eigen vrije wil noemen!

Mag chocomel, chocolade taart en negerzoen dan nog wel?

Wat belachelijk allemaal. Men zoekt overal iets achter. Mensen die dit soort uitspraken doen horen wat mij betreft NIET thuis in een westers land. Ze gaan maar terug naar hun roots en maar eens kijken wat DAAR dan voor misstanden zijn.
Misschien kan men zich EERST druk maken over vrouwen onderdrukking, vrouwen besnijdenis etc etc. Ik zag net het reclamefilmpje van Groen Links.  Iedereen telt mee, iedereen mag zijn eigen mening hebben, en o ja, vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen in dezelfde baan. ( ik geloof daar niks van hoor, en anders zijn vrouwen WEL vaker ziek of met zwangerschapsverlof DOORBETAALD)  ik mag er iets van vinden als vrouw.
Maar over vrouwen onderdrukking en vrouwen besnijdenis en achtergesteld zijn in bepaalde groepen en westerse vrouwen bespuwen en voor hoer uitschelden door allochtone jongeren hoor ik ze niet.  Dat mag zeker van GL wel.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14492470887 780928a906 smartmeter e1468662302898

Aantal slimme meters in Europa groeit met een whopping 22 procent

snapshot10

Undercovervideo legt bloot hoe migranten wordt geleerd immigratie-ambtenaren te foppen, NGO verwijdert Twitter en Facebook, UNHCR is alarmed