in , , ,

Sick: PayPal blokkeert sociaal netwerk Gab nadat synagoge aanvaller als gebruiker is onthuld

geralt / Pixabay

Enkele uren nadat bekend werd gemaakt dat de Tree of Life Synagoge op zaterdag dat een verdachte een gebruiker was van het netwerk voor Gab.ai, verbrak PayPal meteen alle banden met het platform zonder enige verklaring.

De schutter, 46-jarige Robert Bowers, poste antisemitische en anti- retoriek op Gab, die zichzelf beschouwt als de “thuisbasis van vrije meningsuiting” als gevolg van de minimale die door de site wordt gebruikt.

Kort voor de schietpartij plaatste de dader een boodschap aan Gab die de Hebreeuwse Immigrant Aid Society (HIAS) veroordeelt, hij schreef “likes to bring invaders in that kill our people”, voordat hij schrijft: “Screw your optics, I'm going in

Na de schietpartij verwijderde Gab snel Bower's account en stuurde alle informatie naar de en DOJ.

Torba gaf vervolgens een volledige verklaring af waarin de aanwezigheid van de vermeende aanvaller op de site werd bevestigd en merkte op dat Gab onmiddellijk actie had ondernomen – in tegenstelling tot andere platforms voor sociale media.

Sociale media brengen vaak het beste en het slechtste van de mensheid naar voren. Van live gestreamde moorden op , tot bedreigingen van geweld door de verdachte Cesar Sayoc Jr. die niet door Twitter werd aangepakt, en meer. Criminelen en crimineel gedrag bestaan ​​op elk platform voor sociale media.

Kort na de aanval werd Gab gewaarschuwd voor een gebruikersprofiel van de zogenaamde Tree of Life Synagogue-shooter.
Het account is geverifieerd en komt overeen met de naam van de naam van de vermeende schutter, die werd vermeld op de scanners van de politie.

Deze persoon had ook accounts op andere sociale netwerken.

Dat bleek blijkbaar niet genoeg voor PayPal (wat, naar onze mening, de banden met Facebook niet verbrak ondanks de aanwezigheid van Bowers op de site, of nadat bekend werd dat Parkland-shooter Nikolas Cruz foto's van wapens op het netwerk plaatste).

In een brief aan de CEO van Gab, Andrew Torba, heeft PayPal geschreven: “We informeren u hierbij dat wij onze relatie met u beëindigen in overeenstemming met de gebruikersovereenkomst van PayPal. Onder de PayPal-gebruikersovereenkomst behoudt PayPal, naar eigen goeddunken, het recht om beëindig van uw account om welke reden dan ook en op elk moment na kennisgeving aan u. ”

Torba kreeg de opdracht om “alle verwijzingen naar PayPal” te verwijderen.

https://twitter.com/getongab/status/1056283312522637312

https://twitter.com/getongab/status/1056262563913117696

https://twitter.com/JaredBeck/status/1056275202206785538

https://twitter.com/CassandraRules/status/1056250701171572736

Lees verder bij de bron: zerohedge.com

update:
https://twitter.com/getongab/status/1056708683130781696


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gaat werkelijk fantááástisch met Nederland!

Point of no return? Migranten bestormen weer eens de Bosnisch-Kroatische grens, poging nummer zoveel