in , ,

Jeffrey Epstein’s Private Bankier pleegt ‘zelfmoord’ nog voordat de FBI hem kon ondervragen

De private vermogensbankier van , die tussenhandel en ontelbare miljoenen dollars in controversiële en Citibank-leningen van twee decennia voor de veroordeelde pedofiel heeft ondertekend, is gestorven aan een gemelde .

Het nieuws van nog een andere mysterieuze Epstein-gerelateerde dood komt kort nadat de de bankdirecteur wilde interviewen over leningen die hij had goedgekeurd voor Epstein en het aangeklaagde kinderhandelaarslabyrint van Amerikaanse en offshore-bedrijven.

De medische onderzoeker van Los Angeles County bevestigde dat Thomas Bowers stierf door een schijnbare zelfmoord door vóór zijn Thanksgiving in zijn huis te hangen.

Epstein stierf ook aan een gerapporteerde zelfmoord door op te hangen, volgens de New York City Medical Examiner.

Bowers leidde de private vermogensbankafdeling voor Deutsche Bank en tekende miljoenen leningen aan Epstein af. Bowers diende voorafgaand aan de overname van de private banking-tak bij Deutsche Bank in dezelfde toppositie bij Citibank als het hoofd van de private rijkdom-arm van de bank. Citigroup verstrekte ook enorme leningen aan Epstein, volgens gegevens en bankbronnen die met True Pundit spraken.

True Pundit-oprichter Mike “Thomas Paine” Moore leidde eerder het anti-witwassen van voor een belangrijke Citigroup-divisie in de periode dat Citi grote leningen aan Epstein begon.

“De leningen aan Epstein waren persoonlijk en commercieel,” bevestigde Paine. “De Citi-leningen die ik kan bevestigen, waren voor meer dan $ 25 miljoen. Sommigen waren beveiligd, anderen niet. ‘

Heeft Citi zijn leningsregels voor Epstein omgebogen? Paine zei dat dit “zeer waarschijnlijk” lijkt met Bowers en andere Citi-leidinggevenden die hij later aangeworven heeft om voor hem bij Deutsche te werken, allemaal werkend om de goedkeuringen veilig te stellen, ongeacht de nalevingsgerelateerde rode vlaggen.

En bronnen zeiden dat Citi Epstein veel meer geld leende, waardoor ze $ 100 miljoen overschaduwde en Epstein ook toestond de bank te gebruiken om duizenden overschrijvingen vanaf zijn rekeningen te verzenden. Bowers, die enkele dagen geleden dood opdook, bemiddelde in de leningen voor Epstein, aldus bronnen.

Bowers was hoofd van de divisie Private Wealth Management van Deutsche Bank en werkte vanuit de Park Avenue-kantoren van de bank in New York City. Bij Citi was Bowers het hoofd van de The Citi Private Bank en leidde eerder Citigroup’s Global Markets and Wealth Management-activiteiten.

En toen Bowers Citi verliet voor Deutsche Bank, volgde Epstein.

Ondertussen stopte Epstein met het betalen van zijn miljoenen uitstaande Citi-leningen. Maar dat deed er weinig toe, omdat Bowers nieuwe risicovolle leningen en kredietlijnen van Deutsche Bank goedkeurde, aldus bronnen.

En die relatie met Epstein duurde voort totdat Bowers in 2015 Deutsche Bank verliet. Tegen die tijd had Epstein onnoemelijk miljoenen leningen verstrekt met de hulp van Bowers die veel van zijn top privé-topbankiers van Citi bij Deutsche Bank had aangeworven.

De FBI die interesse had om Bowers te interviewen, bevestigen bronnen. De FBI heeft Deutsche Bank in mei gedagvaard voor alle leningen en rekeningen in verband met Epstein en er waren veel onbeantwoorde vragen. Deutsche Bank sloot de rekeningen van Epstein af weken nadat de bank een federale dagvaarding had gekregen.

Federale wetshandhavingsfunctionarissen zeiden dat de FBI van plan was om alle vermogensbeheerders van Wall Street te interviewen die voor Epstein werkten. Bowers inbegrepen.

Hoeveel geld heeft Deutsche bemiddeld voor Epstein? Dat aantal is tot nu toe

Lees verder bij de bron: True Pundit


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ophef! BelastingTelefoon dag na beladen debat toeslagenaffaire eerder dicht vanwege Sinterklaas

Je verzint het niet: ’Noord-Europese banken overnameprooi van Zuid-Europese banken’