in

Statistieken: Zweden had zonder lockdown de beste corona strategie

52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

Zweden is een van de zeer weinige landen die niet koos voor een lockdown, maar voor de strategie die al eeuwenlang wordt toegepast als er een grote virusuitbraak is, namelijk door de kwetsbare groepen in quarantaine te plaatsen en te beschermen, en de samenleving zoveel mogelijk normaal verder te laten draaien.

De statistieken bewijzen nu definitief dat dit de enige juist aanpak was, en de lockdowns in de meeste andere landen, waaronder ook Nederland, de schade aan maatschappij, gezondheid en economie juist fors hebben verergerd.

zweden versus new york covid 19 01
Zweden vergeleken met de staat New York. De blauwe lijn kan vrijwel naadloos op die van de meeste Europese landen, en ook Nederland, worden gelegd.

Vorige week beweerde de New York Times nog dat de benadering van Zweden een ‘waarschuwend voorbeeld’ voor de rest van de wereld is, omdat deze ‘een grote golf doden’ zou hebben veroorzaakt ‘zonder dat de schade voor de economie beperkt werd.’

Dat was pure propaganda, want Zweden was dankzij zijn veel lichtere aanpak een van de weinige landen in Europa waar de economie het eerste kwartaal van 2020 nog groeide.

Zweden weigerde het vooraf bepaalde script te volgen

Het klopt weliswaar dat Zweden duidelijk meer corona doden telt dan zijn buurlanden Finland, Noorwegen en Denemarken, maar tegelijkertijd veel minder dan België, Groot Brittannië, Italië en Spanje, landen die zeer strenge lockdowns afkondigden. Zo zijn er in België per 1 miljoen mensen 844 aan Covid-19 overleden, en in Zweden 547.

De reden waarom de media toch Zweden bekritiseren en niet België, is omdat België netjes het vooraf bepaalde script volgde door alle niet essentiële bedrijven en activiteiten te sluiten, en strikte social distancing in te voeren. De Belgische politie zette net als hun Nederlandse collega’s drones in om het naleven van de regels te controleren, en legde overtreders zeer hoge boetes op.

Veel meer doden per miljoen inwoners in gebieden met lockdowns

Anders Tegnell, Zwedens top viroloog, verdedigde de afwijkende Zweedse aanpak door erop te wijzen dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat lockdowns werken, maar dat wel met zekerheid kon worden gesteld dat lockdowns enorm veel bijkomende schade veroorzaken, zoals massa werkloosheid, sociale onrust, psychologische problemen, zelfmoorden, en drugs overdoses. Verder hebben in de lockdown-landen miljoenen ernstige zieke mensen geen of niet tijdig medische hulp gekregen.

Voor het echte ‘waarschuwende verhaal’ had de …..

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6736154311 9a0a3a44ba b bank

Is dit de echte reden dat er zo snel, zo veel bankfilialen en pinautomaten sluiten?

1477c1f4002e51bc75f368eb 640 eu money1

Hoe Nederland de grootste sponsor van de Europese Unie werd