in , , ,

Tenenkrommend: Martin van Rijn PvdA geconfronteerd met falend zorgbeleid

hqdefault

WeAreChangeRotterdam sprak PvdA staatssecretaris Martin van Rijn aan op het falend beleid in de zorg.

Cijfers van het NIBUD maakte inzichtelijk dat 2 op de 5 huishoudens in serieuze betalingsproblemen komen door de torenhoge zorglasten.
Ondanks de effecten van het falende beleid blijft Van Rijn het beleid verdedigen in voorspelbare mantra’s.

http://www.nibud.nl/beroepsmatig/nibu…

Het nibud schrijft:

Hoge zorgkosten en te hoge vaste lasten worden door consumenten twee keer zo vaak genoemd als oorzaak van de betalingsproblemen dan drie jaar geleden. In 2012 noemde 10% van de consumenten met betalingsachterstanden hoge zorgkosten als reden nu 22%. Ook het aantal mensen dat zegt door te hoge vaste lasten betalingsachterstanden te hebben is gestegen van 15% naar 27%.
Het Nibud vindt deze verdubbelingen verontrustend. Dit is een van de belangrijkste conclusies van het onderzoek ‘Geldzaken in de Praktijk 2015’ waarin het Nibud op een rij zet hoe Nederlanders hun geldzaken in de praktijk organiseren.

Het Nibud vindt een stijging van dit soort betalingsproblemen een belangrijk signaal omdat deze doorgaans moeilijker zijn op te lossen dan problemen die ontstaan door een slordige administratie of overbesteding. Ook ziet het Nibud dat uitkeringsgerechtigden aan de grens zitten van hun financiële mogelijkheden. Driekwart van hen komt moeilijk rond, in 2012 was dat nog 69%.

40% van de huishoudens heeft betalingsachterstanden

Twee op de vijf huishoudens loopt achter met zijn betalingen. En een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige achterstanden waardoor er sprake is van betalingsproblemen. Hierdoor konden ze het afgelopen jaar regelmatig niet pinnen, hadden ze te maken met loonbeslag of met afsluiting van de energie wegens wanbetaling. De belangrijkste reden voor deze problemen is dat men niet in staat was om de rekeningen te betalen vanwege hoge vaste lasten of hoge zorgkosten.

https://www.youtube.com/watch?v=heA-Pgsczlg

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ea30b9082ef31c3e81584d04ee44408be273e7d51bb4184294f8 640 zwanger

Antidepressiva tijdens zwangerschap: grotere kans op autisme

6343787046 3e7ef33e07 Fukushima

Ramp met Fukushima erger dan gedacht