in , , ,

Tenenkrommend: Martin van Rijn PvdA geconfronteerd met falend zorgbeleid

WeAreChangeRotterdam sprak PvdA staatssecretaris Martin van Rijn aan op het falend beleid in de zorg.

Cijfers van het NIBUD maakte inzichtelijk dat 2 op de 5 huishoudens in serieuze betalingsproblemen komen door de torenhoge zorglasten.
Ondanks de effecten van het falende beleid blijft Van Rijn het beleid verdedigen in voorspelbare mantra’s.

http://www.nibud.nl/beroepsmatig/nibu…

Het nibud schrijft:

Hoge zorgkosten en te hoge vaste lasten worden door consumenten twee keer zo vaak genoemd als oorzaak van de betalingsproblemen dan drie jaar geleden. In 2012 noemde 10% van de consumenten met betalingsachterstanden hoge zorgkosten als reden nu 22%. Ook het aantal mensen dat zegt door te hoge vaste lasten betalingsachterstanden te hebben is gestegen van 15% naar 27%.
Het Nibud vindt deze verdubbelingen verontrustend. Dit is een van de belangrijkste conclusies van het onderzoek ‘Geldzaken in de Praktijk 2015’ waarin het Nibud op een rij zet hoe Nederlanders hun geldzaken in de praktijk organiseren.

Het Nibud vindt een stijging van dit soort betalingsproblemen een belangrijk signaal omdat deze doorgaans moeilijker zijn op te lossen dan problemen die ontstaan door een slordige administratie of overbesteding. Ook ziet het Nibud dat uitkeringsgerechtigden aan de grens zitten van hun financiële mogelijkheden. Driekwart van hen komt moeilijk rond, in 2012 was dat nog 69%.

40% van de huishoudens heeft betalingsachterstanden

Twee op de vijf huishoudens loopt achter met zijn betalingen. En een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige achterstanden waardoor er sprake is van betalingsproblemen. Hierdoor konden ze het afgelopen jaar regelmatig niet pinnen, hadden ze te maken met loonbeslag of met afsluiting van de energie wegens wanbetaling. De belangrijkste reden voor deze problemen is dat men niet in staat was om de rekeningen te betalen vanwege hoge vaste lasten of hoge zorgkosten.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
menke
5 jaren geleden

walgelijke man die niet in de spiegel durft te kijken en te erkennen dat hij niet capabel is voor deze functie.

5 jaren geleden

Het hele zorgstelsel is verziekt door mismanagement, het tegen elkaar opbieden als zogenaamde marktwerking van de zorgverzekeraars, bij grote kasoverschotten niets doen om de verzekerde tegemoet te komen in gemaakte ziektekosten. Maffiose construkties waardoor transparantie uitblijft, slechte service naar de patient. Als sluitstuk het ministerie v volksgezondheid die een simpel stelsel in de weg staat samen met het verdienmodel.

Ben Wakker
3 jaren geleden

Het hele zorgsysteem is net zoals de gezondheidzorg en de energiemarkt door de overheid uitbesteed. Zogenaamd gebaseerd op het principe van concurrentie, maar die concurrentie is een schijnconcurrentie. Die prijzen worden namelijk netjes van te voren door de diverse aanbieders overeen gekomen. Concurrentie nulkommanul.
En dan de afhandeling – die alleen al vraagt een administratie die groter is dan de hele handeling. Kijk even naar de gedetailleerde tandarts rekening. Liefst in onduidelijk medisch jargon. Dat scheelt al direct een factor twee in prijs! Plotseling heeft een kies geen kies meer en een tand geen tand.
Je zou verwachten dat de overheid dit spel volledig doorheeft. Maar nu bent U echt fout. De overheid bestaat uit mensen die direct van school nog nooit een dag “buiten” hebben gewerkt. En deze groen als gras mensen gaan dit proces begeleiden. U snapt het al: de aanbieders raken nooit uitgelachen !!! En het hardst lachen zij om het feit dat de ambtenaren prive ook de prijs betalen van hun slechte onderhandelen.
De VVD is groot voorstander van dit systeem omdat het de zogenaamde ondernemers vetmest. En van de deze vetgemeste ondernemers moet de VVD het hebben. Dat de meeste niet ondernemer VVD stemmers dus hun collega VVD stemmers aan het vestmesten zijn schijnen deze lieden even vergeten. Tijd om eens na te gaan of U wel bij de VVD thuis hoort !!!

Antidepressiva tijdens zwangerschap: grotere kans op autisme

Ramp met Fukushima erger dan gedacht