in , , ,

Tientallen moderne beschavingen voor ons zijn ingestort en wij zijn binnenkort de volgende

geschiedenis boek 1559083484
Free-Photos / Pixabay

Zoals elke lezer van deze website weet, trekken we routinematig historische lessen om te benadrukken dat deze tijd niet anders is. In de 18e eeuw was Frankrijk bijvoorbeeld de grootste supermacht in Europa, zo niet de wereld. Maar ze werden zelfgenoegzaam, in de overtuiging dat ze een soort ‘goddelijk recht’ hadden om met oppergezag te regeren, en dat ze zo fiscaal onverantwoordelijk konden zijn als ze wilden.

De Franse overheid gaf geld uit als dronken zeelieden; ze hadden aanzienlijke welzijnsprogramma’s, gratis ziekenhuizen en grote monumenten. Ze hielden grote overzeese gebiedsdelen, voerden voortdurend strijd en hadden zelfs een eigen opdringerige inlichtingendienst die zowel koning als onderwerp bespioneerde.

Natuurlijk konden ze dit niet betalen.

De Franse begrotingstekorten waren uit de hand gelopen en ze namen hun toevlucht tot schulden en verminderden snel hun valuta.

Stop me als dit bekend klinkt.

De Franse economie faalde uiteindelijk, met een 26-jarige periode van hyperinflatie, burgeroorlog, militaire verovering en genocide.

De geschiedenis zit vol met voorbeelden, van het oude Mesopotamië tot de Sovjet-Unie, waaruit blijkt dat wanneer samenlevingen een onhoudbaar niveau van verbruik en toewijzing van hulpbronnen bereiken, deze instorten.

Ik schrijf hier al jaren over, en het idee raakt nu mainstream.

Een recent onderzoekspaper gefinancierd door NASA belicht ditzelfde uitgangspunt. Volgens de auteurs:

“In de afgelopen vijfduizend jaar zijn er vele ingestorte geavanceerde beschavingen geweest en deze werden vaak gevolgd door eeuwen van bevolkingsachterstand en culturele achteruitgang en economische achteruitgang.”

De resultaten van hun experimenten tonen aan dat enkele van de zeer duidelijke trends die vandaag de dag bestaan ​​- niet-duurzame hulpbronnenconsumptie en economische stratificatie die de elite bevoordeelt – zeer gemakkelijk tot instorting kunnen leiden.

In feite schrijven ze dat “ineenstorting heel moeilijk te vermijden is en grote beleidswijzigingen vereist zijn.”

Dit is niet echt goed nieuws.

Maar dit is het probleem – tussen enorme schulden, tekorten, geldafdrukken, oorlog, uitputting van hulpbronnen, enz., Onze moderne samenleving lijkt doorzeefd met deze risico’s.

En de geschiedenis laat zeker zien dat dominante krachten altijd veranderen.

Rijken komen op en vallen. Het mondiale monetaire systeem is altijd aan het veranderen. Het gangbare sociale contract is altijd aan het veranderen.

Maar er is een VEEL grotere trend in de geschiedenis die de rest overtreft … en die trend is de opkomst van de mensheid.

Mensen zijn fundamenteel gereedschapmakers. We nemen problemen en veranderen ze in kansen. We vinden oplossingen. We passen ons aan en overwinnen.

De wereld loopt niet ten einde. Het wordt gereset. Er is een enorm verschil tussen de twee.

Denk aan het systeem waar we onder leven.

Een kleine elite heeft volledige controle over de geldhoeveelheid. Ze hanteren intrusieve spionagenetwerken en massavernietigingswapens. Deze elite kan naar eigen goeddunken de rijkdom van anderen in beslag nemen. Ze kunnen nog ongeboren generaties in de schulden zetten.

Vreemd genoeg zijn dit dezelfde mensen die zo incompetent zijn dat ze nog geen website samen kunnen stellen.

Het werkt niet. En zo ongeveer iedereen weet het.

Ons wordt geleerd dat we ‘We the People’ de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen op radicale veranderingen in het stemhokje. Maar dit is een ander sprookje.

Stemmen verandert alleen de spelers. Het verandert het spel niet.

Technologie is een belangrijke game-changer. De technologie bestaat vandaag om de manier waarop we leven en regeren volledig te revolutioneren.

Het huidige systeem is slechts een model uit de 19e eeuw, toegepast op een samenleving van de 21e eeuw. Ik bedoel, een kamer vol met mannen die beslissingen nemen over hoeveel geld te drukken? Het is zo verouderd dat het bijna komisch is.

Maar aangezien de meerderheid van de westerse regeringen geld lenen alleen om rente te betalen over geld dat ze al hebben geleend, is het duidelijk dat het huidige spel bijna is afgelopen.

Als het eindigt, zal er een reset plaatsvinden … mogelijk een tumultueuze.

Dit is waarom je een plan B wilt hebben en waarom je niet al je eieren in één mand wilt hebben.

Immers, waarom moeite doen om zo hard te werken als alles wat je ooit hebt bereikt of voorzien hebt voor je kinderen is vastgelopen in een land met sombere fundamenten?

Als u het met mij eens bent, kunt u dit artikel met uw vrienden delen, zodat zij ook een plan B in plaats kunnen krijgen. Ze zullen blij zijn dat ze het gedaan hebben.

Lees verder bij de bron: worldunity.me

Over de verschuiving van magnetische Noordpool en waarom we wél weten wat de gevolgen zullen zijn

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
burn out 1559068033

Burn-out is nu officieel als ziekte erkend

sportveld 1559112888

Nederlandse sportvelden voorlopig nog besproeid met kankerverwekkende bestrijdingsmiddelen