in

Tijd voor echte statistieken: Oceaan koelt af, noordpool heeft in jaren niet zoveel ijs gehad

klimaattrend afkoeling 01 512x300 1

Steeds meer mensen beseffen dat ze berichten in de mainstream media over het door menselijke CO2 uitstoot warmer wordende klimaat inmiddels standaard als propaganda en nepnieuws terzijde kunnen leggen.

Kijken we naar de echte, door gezaghebbende instituten onderbouwde ongemanipuleerde statistieken, dan komt daaruit een heel ander beeld naar voren. Uit een Harvard studie blijkt dat de diepere lagen van de Pacific, de met afstand grootste oceaan op Aarde, al sinds de 19e eeuw aan het afkoelen zijn.

Op NASA satellieten gebaseerde gegevens van het NSIDC (National Snow & Ice Data Center) bewijzen dat de noordpool NIET smelt, maar er meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Bovendien is het gemiddelde ijsniveau al sinds 1981 ongeveer gelijk gebleven. Kortom: er is niets bijzonders aan de hand.

Op circa 2 kilometer diepte is de Grote Oceaan aan het afkoelen, volgens de Harvard wetenschappers al sinds het einde van de Kleine IJstijd rond de 17e eeuw. De zeer milde opwarming die daarna is ontstaan valt volledig binnen de normale fluctuaties van het klimaat, en heeft, zoals tal van eerdere onderzoeken al bewezen, helemaal niets met CO2 te maken.

‘Het klimaat varieert op alle tijdschalen,’ bevestigde Peter Huybers, professor van de Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences. ‘Sommige regionale opwarming- en afkoeling patronen, zoals de Kleine IJstijd en de Middeleeuwse Opwarming, zijn heel bekend. Ons doel was het ontwikkelen van een model dat zou laten zien hoe de binnenste delen van de oceaan reageren op veranderingen aan de oppervlakte.’

Opwarming Middeleeuwen vele malen groter dan nu

Terwijl de klimaatelite in media en politiek doet voorkomen dat het klimaat altijd hetzelfde dient te blijven, bewijzen alle historische data het exacte tegendeel. Zo was de opwarming tussen de 9e en 12e eeuw in het Middeleeuwen vele malen groter dan nu. In bijvoorbeeld het zuiden van Nederland kwamen subtropische planten voor die nu pas ten zuiden van de Alpen zijn te vinden.

Daarna volgde tussen ongeveer het midden van de 17e eeuw en de 19e eeuw de Kleine IJstijd, een reactie op de fors afgenomen zonne activiteit en verstoring van de oceaanstromen. In beide periodes speelde menselijke CO2 uitstoot geen enkele rol.

De brede trend is afkoeling, niet opwarming

Volgens researchers van het Woods Hole Oceanographic Institution van de Harvard Universiteit lijkt deze afkoeling zelfs na zo’n lange tijd nog steeds door te werken in de diepere lagen van de oceaan. Dat werd geconstateerd aan de hand van de eerste wetenschappelijke temperatuurmetingen (meer dan 5000 in getal) van het oceaanwater tussen 1872 en 1876. Het team stelt dat uit de vergelijkingen blijkt dat de oceanen mogelijk tot 30% minder warmte hebben geabsorbeerd dan tot nu toe werd aangenomen.

IJskernmonsters van Groenland laten zien dat de grote klimaattrend over de afgelopen 10.000 jaar afkoeling is. Iedere warmte piek was een stuk minder groot dan de vorige. De zeer milde opwarming van nu staat in geen enkele verhouding met de drie veel grotere opwarmingen die er in die periode zijn geweest, en waarvan die in de Middeleeuwen dus de voorlaatste was.

Nu de zon net als zo’n 400 jaar geleden in een relatieve ‘winterslaap’ terecht komt, kunnen we een nieuwe ‘Maunder Minimum’ achtige periode verwachten. Het is enkel nog onduidelijk hoe groot deze global cooling zal zijn, en hoe lang deze zal duren. Schattingen lopen uiteen van enkele jaren tot vele decennia. Lagere temperaturen zijn per definitie slecht voor de mensheid (minder voedsel, meer ziekten, hogere sterfte). (1)

zonnecyclus wijst op minimum 300x125 1

Noordpoolijs neemt weer toe

Uit op NASA satellietwaarnemingen gebaseerde officiële overheidsgegevens van het Amerikaanse National Snow & Ice Data Center (NSIDC) blijkt dat het ijs op de noordpool juist toeneemt, en er zelfs meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Daarmee kunnen alle doemprofetieën, die nog steeds door de Westerse mainstream media en politiek worden verkondigd, de prullenbak in.

Ondanks ladingen onafhankelijk wetenschappelijk bewijs gebeurt dat nog steeds niet. Wat daar ook de reden voor is –belastinginkomsten, welvaartverplaatsing van burgers naar overheden en multinationals, globalisme / een in de maak zijnde VN-wereldregering-, er staat één ding staat als een paal boven water: het officiële CO2-klimaatverandering standpunt is een enorme, opzichtige, op oneerlijke, frauduleuze en gemanipuleerde statistieken gebaseerde hoax.

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit officiële kaartje:

noordpoolgebied zeeijs 27 01 2020 252x300 1

Oftewel: in bijna 40 jaar tijd is het noordpoolijs nauwelijks veranderd. Op sommige plaatsen is de laag teruggetrokken, maar op andere plaatsen juist gegroeid. Dat er per saldo een zeer geringe afname heeft plaatsgevonden past prima binnen de natuurlijke fluctuaties. Echter, had het noordpoolgebied naar het geschreeuw van Al Gore en alle milieuclubs geluisterd, dan was deze in 2020 compleet ijsvrij geweest.

Record koude in Californië, Zuid Korea en Australië

De trend is dus afkoeling, niet opwarming. Het grillige weer is een bevestiging van ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagteken 300x200

Denk hier eens over na: Waarom mogen banken eigenlijk wel geld (uit niets) maken en uitlenen en wij niet?

7

De griepprik, een luguber plan van de Elite? In ieder geval wel Big Business!