in

Trap er niet in! CDA-minister en vicepremier Hugo de Jonge doet een Ruttetje: ‘Aantal huidige migranten is te hoog!’

Mark Rutte doet het al jaren: iedere keer dat er aankomen pretendeert hij opeens rechts te zijn. De belastingen moeten omlaag, de overheid moet minder uitgeven, en — oh ja — het aantal gelukszoekers dat naar komt moet omlaag.

CDA-minister Hugo de Jonge kopieert die strategie nu. En waarom ook niet? Het heeft immers steevast gewerkt voor Rutte.

In een vraaggesprek met het NRC Handelsblad — inderdaad, die walgelijke linkse krant — zegt CDA-minister dat het zo niet langer kan: het aantal dat wordt ingelaten moet omlaag.

De huidige gang van zaken is niet houdbaar; niet op de lange termijn, tenminste.

“Kijk, als je tienduizend toelaat, dan zijn dat er over veertig jaar, zie de CBS-cijfers, vierhonderdduizend plus hun kinderen. Op zijn minst,” aldus De Jonge. “Dus dat zijn er zeshonderdduizend plus.

Maar we hebben nu geen tienduizend migranten, als je het aantal emigranten aftrekt van het aantal immigranten, blijven er meer dan tachtigduizend per jaar. Dus dat is fors meer. Wanneer hebben we het nou met elkaar over de gevolgen daarvan?”

Het is een opmerkelijke uitspraak, zeker omdat er wel degelijk partijen zijn die het hier wél graag over willen hebben. Misschien dat …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

25 Januari 2020: Wereldmars tegen 5G in Amsterdam

Chemiebedrijven(!) kunnen de gigantische vraag naar vleesvervangers nauwelijks aan