in , ,

Trump geeft Noord-Syrië aan Turkije, weg vrij voor nieuw oorlogsgeweld

MichaelGaida / Pixabay

De relatieve rust in Noord-Syrië lijkt om te slaan in nieuw oorlogsgeweld. Enkele uren na een telefoontje tussen de Amerikaanse president Trump en de Turkse president Erdogan begonnen Amerikaanse troepen zich vanochtend terug te trekken uit het gebied.

Het maakt de weg vrij voor een Turkse aanval op de Koerden.

En het werpt nieuwe vragen op over de toekomst de duizenden (Europese) gevangen van Islamitische Staat die er in kampen en cellen zitten.

Noord-Syrië is officieel onderdeel Syrië, maar in de praktijk maken de Koerden er de dienst uit. Zij verjoegen er de afgelopen jaren terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), met hulp van de VS en andere westerse landen.

De Koerden zijn ook de baas in de detentiekampen en gevangenissen waar tienduizenden lokale en Europese IS-jihadisten vastzitten.

De Amerikanen hebben een aantal militaire posten in het gebied en zouden met nog zo’n 150 militairen aanwezig zijn. Ze helpen bij het onderdrukken IS, dat nog steeds actief is in het gebied, en vormden een buffer tussen de Koerden en het Turkse ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Migratie eist nu al zijn tol: Groot onderzoek nodig naar bestrijding steeds groter wordende rattenplaag

Meer studenten moeten steeds meer lenen, studieschulden rijzen de pan uit