in , , ,

Syrische Koerden voor tweede keer verraden: VS blijft vanwege de olie

verraden 1572164084
Bellinon / Pixabay

Trump kondigde al voor zijn verkiezing aan dat hij de VS troepen zou terugtrekken uit het buitenland, al snel na zijn aantreden bleek ook dat een leugen. Echter Trump ging nog een stuk verder dan z’n oorlogszuchtige voorgangers door het Pentagon een ‘carte blanche’ te geven voor de inzet van de hoeveelheid militairen in het buitenland.

Trump stelde wat betreft Syrië dat de VS troepen daar zouden worden teruggetrokken, waarop Turkije toestemming kreeg om het door de Koerden en de VS gecontroleerde gebied binnen te trekken.

Door haastige besprekingen onder leiding van Rusland werd de illegale oorlog van Turkije tot staan gebracht. Opvallend dat al vroeg in deze laatste illegale campagne van Turkije VS militairen werden aangevallen door Turkije en de terreurgroepen die Erdogan steunen, Erdogan de psychopathische moordenaar en reli-fascistische president van Turkije.

Uit dat voorval bleek al dat de VS zich niet had teruggetrokken uit het bewuste gebied.

Nu heeft Trump ronduit gezegd dat de VS zich niet zal terugtrekken uit Syrië daar de VS de oliewinning in het bewuste gebied wil controleren. Niet eerder gaf een president van de VS toe dat de VS oorlog voert om de belangen van de olie-industrie veilig te stellen, waarmee het voor de regering Assad moeilijk wordt om het land weer op te bouwen, immers de toegang tot haar olievelden worden voor een groot deel door de VS geblokkeerd

Kortom: Trump heeft eerst de Koerden verraden door Turkije toestemming te geven het bewuste gebied binnen te trekken (ja voor de vorm tekende Trump nog wat protest aan bij Erdogan) en daar alweer een etnische zuivering door te voeren. Vervolgens stelt Trump dat de VS het gebied niet zal verlaten vanwege de olievoorraden in het gebied.

Ofwel de nieuwe situatie is als volgt: de Koerden, die al ver voor de VS voluit succesvol meededen aan de strijd tegen ISIS in Syrië (strijd die door de VS werd georganiseerd*), hebben een groot deel van het gebied verlaten, Turkije heeft een deel van het gebied ingenomen en de VS gaat de oliewinning controleren.** Hiermee heeft Trump de Koerden zelfs 2 keer verraden!

In het volgende artikel van Caitlin Johnstone, gaat zij in op ‘de psychologie’ achter het handelen van de VS in deze, bijvoorbeeld de leugen dat de VS er is om gebieden te stabiliseren en democratie te brengen, waar deze terreurentiteit in werkelijkheid uit is op economisch gewin, het consolideren van haar imperiale macht over de wereld (waar regelmatig democratisch gekozen regeringen worden afgezet met hulp van of zelfs door ingrijpen van de VS) en misschien wel de belangrijkste reden: economisch gewin. Voor al deze zaken zet de VS grootschalige terreur in.

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nepnieuws 796x448 c

OPCW klokkenluider: Onderzoeksresultaten gemanipuleerd, chemische aanval Syrië heeft niet plaats gevonden

EUropa balkan 1555087804 e1555087834344

Noord-Macedoniërs voelen zich verraden na verplichte naamsverandering en geen toetreding EU