in

Trump maakt dreiging waar en kort op hulp aan Palestijnen

Eén ding wordt steeds duidelijker – Donald Trump´s dreigingen zou men wel degelijk serieus moeten nemen. Tientallen jaren lang hebben dictators en clanbazen van het alle Amerikaanse dreigingen in de wind geslagen, omdat ze wisten dat het land deze niet zou waarmaken.

Wellicht waren diplomatieke bedenkingen de reden voor de niet serieus te nemen dreigingen van de presidenten en Obama, maar waarom hebben die dan überhaupt dreigingen uitgesproken? Je zou het als contraproductief kunnen beschouwen om te dreigen, rode lijnen te trekken, maar deze daarna zelf te negeren wanneer succes uitbleef.

Deze dagen zijn onder Trump nu voorbij en de Palestijnen moesten deze les aan den lijve ondervinden.

Vorige week donderdag twitterde president Trump dat hij vraagtekens zet bij het nut van de Amerikaanse financiële hulp aan de Palestijnen, omdat ze tegen Israël blijven ophitsen en er niet in geïnteresseerd zijn om aan de onderhandelingstafel terug te keren.

Slechts enkele dagen later werd bekend dat Trump de betalingen aan de UNRWA, de voor Palestijnse “vluchtelingen” verantwoordelijke -organisatie, duidelijk verminderd had. Tot nu toe hadden de ongeveer een vierde deel van de kosten van de UNRWA gedekt.

Drie westerse diplomaten bevestigden tegenover de Israëlische zender Kanaal-10 dat Trump $ 125 miljoen van de jaarlijkse bijdrage aan de UNRWA heeft bevroren, wat ongeveer overeenkomt met een derde deel van de jaarlijkse Amerikaanse betalingen aan de organisatie. De bronnen voegde er aan toe dat Trump de kortingen tot $ 180 miljoen kan verhogen wanneer de Palestijnse Autoriteit er niet mee akkoord gaat het vredesproces opnieuw te starten.

De UNRWA wordt er al lange tijd om bekritiseerd zich te laten misbruiken door de radicale elementen van de Palestijnen. De schoolboeken in de scholen van de organisatie prediken nog steeds haat tegen Joden en dienen als schuilplaats voor de Palestijnse “soldaten” en als magazijn voor raketten en wapens.

De staatsleiders van westerse landen zijn zich bewust van de wantoestanden in de Palestijnse en bij de UNRWA, maar hebben daar tot nu toe nauwelijks consequenties uit getrokken, omdat ze bang zijn voor de woede van de Arabische “straat”.

Bron:
www.israelheute.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

China neemt voortouw in vredesbemiddeling Afghanistan

Als jij TV kijkt, kijkt je spelletjes-app mee