in

U was gewaarschuwd: ‘Milieuvriendelijk’ E10 benzine sloopt scooters en spekt de kassa van de monteurs

Scootermonteurs in en om Rotterdam hebben de handen vol aan slecht startende scooters. Bijna altijd is E10, een brandstof met een hoger bio-ethanolgehalte, de oorzaak van de trammelant.

,,Als het voorjaar begint verwacht ik nog meer drukte, want dan halen veel mensen de scooter weer uit de garage om te rijden.’’

Het Rhoonse Megascooter waarschuwt expliciet op de bedrijfswebsite. ‘Wij adviseren u met klem om geen E10 benzine met bio-ethanol te tanken.

De juiste benzine is de E5 benzine en als men dat niet heeft, neem dan de duurdere benzine zoals V-power, Total Excellium of BP Ultimate.’

Ondanks de waarschuwing nemen de monteurs er een paar keer per week een scooter onder handen waar ‘foute’ brandstof in is gegaan.

,,Dan halen we sowieso de E10 eruit en spoelen we de boel schoon met E5. Andere ingrepen zijn het vervangen van de bougie, de carburateur vernieuwen – al is soms schoonmaken genoeg – en het opnieuw stellen van de kleppen’’, legt mede-eigenaar Connie van Megascooter uit.

De gemiddelde reparatiekosten liggen bij deze ondernemer tussen de 80 en 100 .

E10 is sinds oktober vorig jaar op de markt en geldt als …..

Lees verder bij de bron: AD.nl via tpook.nl

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/biobenzine-e5-en-e10-in-je-tank-meer-brandstofverbruik-vooral-nuttig-voor-de-fiscus/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MarkoftheIlluminati
1 jaar geleden

Wat een sufferds die scooter rijders, dan moet je ook gewoon E5 tanken

NL en EU op weg naar totaal failliet
1 jaar geleden

Het is ongelooflijk wat er de afgelopen jaren is kapot gemaakt zogenaamd vanwege milieu en klimaat.
E10 is ook zo’n voorbeeld. Verbrandingstechnisch betekent E10 minder energie dus 10 % hoger brandstof verbruik.
Burgers zouden mogen verwachten dat de prijs van de brandstof zou worden verlaagd zoals dat zeker zou zijn gebeurd als de energie-inhoud hoger zou zijn geworden. Maar deze wereld is zo verrot dat je al niet beter weet dan dat je bedrogen wordt ….. En de overheid werkt daar hard aan mee.

Erger is dat E10 water absorbeert en dat bacteriën in het mengsel gedijen die stoffen afscheiden die rubber en metaal aantasten. En dat gebeurt met name als apparaten en de benzine in de tank langere tijd stil staan. Hoe ik dat zo goed weet? Zoals iedereen leerde ik dat op de harde manier omdat er nergens werd gewaarschuwd voor deze effecten: rubber ophang rubber van benzine brandstof pomp compleet omgezet naar een vloeibare zwarte drab, brandstof pomp gecorrodeerd kapot, benzine slangen aangetast, benzine niveau meter verroest. Schade € 600 die je nergens kunt verhalen.

En in deze wereld wordt nu 5G uitgerold ….. Daarvan zegt de fabrikant Huawei dat zij niet gekeken heeft naar effecten op de gezondheid. Desondanks heeft de overheid heeft zonder enige test al toestemming gegeven voor het overal plaatsen van zendmasten. In Zwitserland zijn zoveel klachten dat inmiddels de “proef” is gestaakt. Is er nog iemand in Nederland die vertrouwen heeft in deze overheid?

Jan Pogge
1 jaar geleden

Wanneer worden de idioten die deze maatregelen erdoor drukken eens ter verantwoording geroepen?
Iedereen wijst maar naar de ” maatschappij” of de ” organisatie ” , maar wie maakt die organisatie of maatschappij ? JUIST…. DE MENSEN DIE ER WERKEN, MET NAME DE LEIDINGGEVENDEN!!!!!
Waar blijft de “Verlichte Dictator” die eigenhandig kan ingrijpen? Onze ” zgn. democratie” is compleet failliet en moet erg nodig op de schop.

Claes john
1 jaar geleden

Het zijn allemaal zakkenvullers als het maar opbrengt ,de lage imissiezones nog zo,n kwakzalverij heeft geen enkel nut ,alleen voor de stadskas,als ge 350€ betaald voor uw oude wagen mag je binnen,daarmee is niet de lucht gezuiverd maar de stadskas
Antwerpen heeft verleden jaar 25miljoen euro binnen gedweild aan schauffeurs die te laat gezien hebben dat ze niet binnen mochten ,weet wat de mensen moeten doen uit de steden wegblijven en dat de economie kapot gaat en alles faitte gaat,het zal hun snel overgaan,wat doen ze met het geld
Zeker niet investeren in de wegen want dat is pas een ramp,de slechste van heel europa
maar ja ,cameraatjes is veel belangrijker
dan zijn we weer bij hetzelfde dan blijft de kassa gespeist!!!!!

Claes john

Gino van Velzen
1 jaar geleden

Ik zou als ik jullie was ook geen e10 in je auto gooien. Neem e5 . V power shell. BP Ultimate. Super 98. In auto’s zitten net zo goed boogies en ontstekings mechanismen die beschadigd raken. Nieuwere auto’ s zouden er tegen kunnen. Ik denk het niet.
In duitsland vertrouwden ze de e10 in 2011 al niet. Toen werd het daar al ingevoerd. Ze bleven E5 tanken en gelijk hebben ze. Je auto loopt beter op e5 en het mag een paar centen meer kosten, je loopt geen risico op reparatiekosten en hij loopt zuiniger.

Lorena
1 jaar geleden

Het koste mij de brandstof pomp van mijn vorige Opel Corsa
Dat werd ontkent uiteraard, ik mailde de klacht naar de ANWB ,maar daar werd glas hard gezegd,dat er nooit klachten zijn geweest over E10!!! Dat is een grove leugen
Inmiddels hoor ik meer mensen klagen over E10.
Inmiddels heb ik een andere auto,deze is 7 jaar en kan dus op E10, maar ook op E5 ,aldus de informatie. Op de site van Radar,las ik ook klachten over de E10.ik ga over op E5
Omdat ik het niet vertrouw.

Geloof de hype niet: Na het coronavirus komt nu het Yaravirus …

Binnenkort referendum: Zwitserland zou zo maar op weg kunnen zijn naar hun eigen ‘Brexit-moment’