in , ,

Varkensvleescrisis 2019? Grote uitbraak van Afrikaanse varkenskoorts, sprake van cover-up

varken 1554719620
Jai79 / Pixabay

Een absoluut verwoestende is bezig met zijn opmars in het uitroeien van kuddes varkens in heel Azië, en de meeste mensen in de realiseren zich niet eens wat er gebeurt. Sinds het voor het eerst werd ontdekt afgelopen augustus, zijn er 116 officieel gemelde uitbraken van Afrikaanse varkenspest in geweest en sinds die tijd heeft het zich snel verspreid naar omliggende landen zoals Cambodja en Vietnam.

Afrikaanse varkenskoorts is niet schadelijk voor de mens, maar de overgrote meerderheid van de varkens die het vangen, is dood. Het verspreidt zich snel en er is geen remedie, en deze uitbraak heeft de wereldwijde varkensvleesprijzen al door het dak gedreven. Als deze blijft escaleren, hebben we het mogelijk over een verlammende slag tegen de wereldwijde voedselproductie.

China verhoogt en consumeert veel meer varkens dan wie ook in de wereld, en het is ook het epicentrum van deze crisis.

Op dit moment weten we niet precies hoeveel varkens ze hebben verloren, maar we hebben een aantal cijfers die ons op zijn minst een idee geven. De Chinese overheid gaf bijvoorbeeld toe dat de varkensstapel van China in januari 13 procent kleiner was in vergelijking met een jaar eerder …

De Chinese varkensstapel daalde in januari 13 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder, terwijl het aantal fokzeugen 15 procent daalde ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens gegevens van het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken.

China had eens 430 miljoen varkens, en 13 procent van dat aantal zou ons in totaal 55,9 miljoen varkens geven die verloren zijn gegaan.

Maar er zijn ook beschuldigingen van een “cover-up” , en sommigen geloven dat het ware aantal varkens dat verloren is gegaan dichter bij de 100 miljoen ligt .

In beide gevallen hebben we het over potentieel apocalyptische verliezen.

En deze verliezen beginnen echt de wereldwijde varkensvleesprijzen te verplaatsen. Alleen al de afgelopen twee weken zagen we een toename van 20 procent …

De prijs van varkensvlees is sinds februari fors gestegen, doordat handelsbedrijven zich realiseerden dat er minder varkens zijn en dat het aanbod op de markt nog minder wordt.

“(De) varkensvleesprijs steeg vorige week naar 14,55 yuan (USD $ 2,17) per kilogram, vergeleken met 12,11 yuan (USD $ 1,80) twee of drie weken geleden – (prijs) steeg met 20% in twee weken,” zei Jun Wang uit China Agricultural Universiteit.

Hog futures stijgen nog sneller. In de afgelopen maand zijn ze bijna 50 procent gestegen …

Amerikaanse varkensprijzen zijn de afgelopen weken flink gestegen op tekenen dat Chinese kopers zich tot de hebben gekeerd om de slinkende varkensstapels van China vanwege Afrikaanse varkenspest (ASF) goed te maken, zei een artikel uit Wall Street Journal ( WSJ ) op 27 maart De US pig futures-prijzen zijn de afgelopen maand bijna 50% gestegen, omdat de verwachtingen zijn toegenomen dat China de Amerikaanse import zou gebruiken om aan de vraag naar varkensvlees te voldoen.

Over de hele wereld zal alles met varkensvlees erin veel meer gaan kosten. En wanneer je dit koppelt aan alle andere rampen die de wereldwijde voedselproductie de afgelopen maanden hebben getroffen, is de waarheid dat we mogelijk later in 2019 te maken krijgen met een grote mondiale voedselcrisis.

En onthoud, deze uitbraak van Afrikaanse varkenskoorts is nog lang niet voorbij. In feite blijven er overal in China nieuwe uitbraken plaatsvinden …

Berichten over een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest (ASF) in de Chinese provincie Hubei in het centrale deel van het land werden op 31 maart bevestigd.

Volgens het Chinese Ministerie van Landbouw en Plattelandszaken waren alle 83 varkens op een boerderij besmet met de ziekte, waarbij 73 van hen werden gedood. Bij de tweede 142-koppige varkensboerderij werden acht varkens geïnfecteerd en vijf stierven, aldus de verklaring.

In Vietnam is de premier officieel uit zijn dak, want deze ziekte duikt op in verschillende gebieden rond zijn land …

De premier van Vietnam heeft opgeroepen tot “drastische maatregelen” om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest in het Zuidoost-Aziatische land te bestrijden, meldden de staatsmedia dinsdag.

De zeer besmettelijke ziekte, die ongeneeslijk is bij varkens maar onschadelijk voor de mens, heeft zich sinds augustus snel verspreid over het buurland China en is gevonden in zeven gebieden in Vietnam, zo meldt de Vietnamese News Service van de staat.

95 miljoen mensen leven in Vietnam en varkensvlees is goed voor ongeveer driekwart van alle vleesconsumptie in dat land.

Als een groot percentage van de varkens plotseling wordt weggevaagd, gaat dat enorme problemen veroorzaken.

Afrikaanse varkenskoorts scheurt ook door kuddes varkens in Cambodja …

Volgens de directeur-generaal, ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij, Directoraat-generaal Diergezondheid en -productie (GDAHP), Phnom Penh, Cambodja, is een ASF-uitbraak gemeld bij achtertuinvarkens in de provincie Rattanakiri in het noordoosten van Cambodja, dat grenst aan Vietnam.

Vierhonderd van de 500 varkens op de boerderij stierven en de overigen werden gedood en naar behoren verwijderd.

Wereldwijde voedselprijzen zullen nooit lager zijn dan ze op dit moment zijn, en nu is het tijd om voorbereid te zijn op onstabielere tijden. Hier in de VS zal de recente overstroming dit jaar een enorme impact hebben op de Amerikaanse landbouwproductie. Zie voor meer hierover mijn recente artikel getiteld “Zoveel als een miljoen kalveren verloren in Nebraska” – rundvleesprijzen in de VS om in de komende maanden dramatisch te escaleren .

Laten we dit verhaal heel goed in de gaten houden, want het zou in de komende maanden voor ons allemaal zeer ernstige consequenties kunnen hebben.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Syrië 1545753584

Ouders van Syriëgangers richten stichting op om de overheid te dwingen hun kinderen terug te halen

EU 1554727095

Vanaf 2020 een EU grondwet die boven de Nederlandse grondwet staat?