in ,

Veel slimme meters werken niet goed

slimmemeter2

In november gaven ruim 220.000 slimme energiemeters geen verbruiksgegevens door aan energiebedrijven. Ze werken niet goed, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Energiebedrijven Eneco en Vattenfall kregen van 2 tot 6 procent van hun vijf miljoen klanten geen data aangeleverd, meldde de krant maandag. De slimme meters moeten meterstanden automatisch doorseinen via het mobiele telefoonnetwerk

De bedrijven zitten met het probleem in hun maag. Volgens hen moeten de netbeheerders de problemen snel oplossen. Eneco zegt dat het nu onnodig veel tijd kwijt is aan het achterhalen van de werkelijke meterstanden en het maken van correctienota's.

De slimme meters zijn ook nodig voor de overgang naar een groene energievoorziening, waarbij consumenten zelf stroom opwekken via bijvoorbeeld zonnepanelen. De oude energiemeters zijn daarvoor niet altijd geschikt. De energiebedrijven waarschuwen dat de vertraging oploopt als de slimme meters niet goed blijven werken.

De netbeheerders geven weliswaar toe dat er problemen zijn met het doorgeven van het verbruik, maar ze ontkennen dat het om 6 procent van het totaal zou gaan.

Het ministerie van Economische Zaken en noemt het vervelend dat het doorgeven van meetgegevens nog niet overal goed gaat, schrijft het FD. Het probleem heeft de volle aandacht van netbeheerders, aldus het ministerie.

Slimme meter niet altijd de beste keuze

Overigens is er al langer discussie over het nut en de noodzaak van een slimme meter. Daar schreef duurzaamnieuws.nl al in vroeg stadium over. Veel bezitters van zonnepanelen geven er de voorkeur aan om hun oude Ferrarismeter te laten zitten. Deze meter met draaischijf saldeert de eigen opgewekte stroom automatisch met het verbruik.

Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
time 1558037 640

Weer flinke spanningen op de Repomarkt: Repocalypse 2.0?

Schermafbeelding 2019 12 17 om 12.28.06

Canada: 53 jaar oud sneeuwrecord bijna verbroken en het subtropische Californië bedekt met sneeuw