in ,

Vergeten feit: 1974/75 Australische bosbranden waren meer dan 9 keer groter dan die van 2019/20!

skeeze / Pixabay

De Duitse klimaatblogger Snow Fan presenteert hier wat achtergrondinformatie over Australische bosbranden.

Het bleek dat de bosbranden van 1974/75 aanzienlijk groter waren in oppervlakte dan de bosbranden van 2019/20 waar we getuige van waren.


De Australische bosbranden van 2019/20 hebben een gebied zo groot als Zuid-Duitsland gezien (zie hierboven). Maar in 1974/75 bestreken ze een gebied zo groot als Frankrijk en Spanje samen! Bron: www.wetteronline.de . 

Sneeuwfan schrijft :

Over het volledig overdreven klimaatalarm in de Duitse media over de huidige bosbranden in Australië, een aangenaam objectief rapport van WetterOnline : ‘In de zomer van 1974/1975 brandde een gebied in Australië ongeveer even groot als Spanje en Frankrijk . Omwille van het perspectief: bosbranden zijn over het algemeen niets ongewoons in de Australische zomer. Vaak worden grote gebieden getroffen. De laatste keer dat er een grote brand woedde was in februari 2009. De zogenaamde Black-Saturday-bush fires hebben meer dan 170 mensen gedood en 1800 huizen verwoest. […] Sinds het begin van de grote bosbranden in oktober 2019, is meer dan 100.000 vierkante kilometer land in heel Australië verbrand, wat ongeveer de grootte heeft van Beieren en Baden-Württemberg samen. Duizenden huizen werden vernietigd. ”

Beieren en Baden-Württemberg hebben een gecombineerd gebied van ongeveer 105.000 vierkante kilometer, dus de bosbranden van dit seizoen zijn zonder twijfel verwoestend.

Maar WetterOnline herinnert eraan dat Australië veel erger heeft gezien:

 In de zomer van 1974/1975 brandden de vlammen over een oppervlakte van ongeveer een miljoen vierkante kilometer. Dit komt overeen met een gebied dat ongeveer drie keer zo groot is als Duitsland. ”

Dat betekent een gebied dat negen keer groter is dan wat dit jaar is getroffen! In 1975 waren de atmosferische CO2-concentraties echter ONDER de “veilige” 350 ppm.

Lees verder bij de bron: notrickszone.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter

    Iedereen vindt er iets van, jij ook?

    Kabinet grijpt hard in en knipt Belastingdienst op in drie stukken

    Agenda 21, is dat niet een andere term voor de Nieuwe Wereld Orde?