in ,

Vergeten feit: 1974/75 Australische bosbranden waren meer dan 9 keer groter dan die van 2019/20!

skeeze / Pixabay

De Duitse klimaatblogger Snow Fan presenteert hier wat achtergrondinformatie over Australische bosbranden.

Het bleek dat de bosbranden van 1974/75 aanzienlijk groter waren in oppervlakte dan de bosbranden van 2019/20 waar we getuige van waren.


De Australische bosbranden van 2019/20 hebben een gebied zo groot als Zuid- gezien (zie hierboven). Maar in 1974/75 bestreken ze een gebied zo groot als en samen! Bron: www.wetteronline.de . 

Sneeuwfan schrijft :

Over het volledig overdreven klimaatalarm in de Duitse media over de huidige bosbranden in , een aangenaam objectief rapport van WetterOnline : ‘In de zomer van 1974/1975 brandde een gebied in Australië ongeveer even groot als Spanje en Frankrijk . Omwille van het perspectief: bosbranden zijn over het algemeen niets ongewoons in de Australische zomer. Vaak worden grote gebieden getroffen. De laatste keer dat er een grote brand woedde was in februari 2009. De zogenaamde Black-Saturday-bush fires hebben meer dan 170 mensen gedood en 1800 huizen verwoest. […] Sinds het begin van de grote bosbranden in oktober 2019, is meer dan 100.000 vierkante kilometer land in heel Australië verbrand, wat ongeveer de grootte heeft van Beieren en Baden-Württemberg samen. Duizenden huizen werden vernietigd. ”

Beieren en Baden-Württemberg hebben een gecombineerd gebied van ongeveer 105.000 vierkante kilometer, dus de bosbranden van dit seizoen zijn zonder twijfel verwoestend.

Maar WetterOnline herinnert eraan dat Australië veel erger heeft gezien:

 In de zomer van 1974/1975 brandden de vlammen over een oppervlakte van ongeveer een miljoen vierkante kilometer. Dit komt overeen met een gebied dat ongeveer drie keer zo groot is als Duitsland. ”

Dat betekent een gebied dat negen keer groter is dan wat dit jaar is getroffen! In 1975 waren de atmosferische CO2-concentraties echter ONDER de “veilige” 350 ppm.

Lees verder bij de bron: notrickszone.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dennis
1 jaar geleden

Ja, dus? Wat er nu gebeurt is niet zo erg omdat het toen veel groter was? Wat een onzinnig artikel!

Ingrid
Antwoord aan  Dennis
1 jaar geleden

Daar gaat het niet om. De klimaat gekken willen ons doen geloven dat de bosbranden van nu door globalwarming komt, maar in 1974/1975 was er geen spraken van een klimaat crisis en toch waren de bosbranden toen vele malen groter dan nu. Plus ze hebben het bij houden en schoonhouden van de brandveiligheids paden weg bezuinigd in Australië, waardoor de brand heel makkelijk vvan het ene stuk naar het andere stuk kan trekken ook doordat de eucalyptus bladen blijven liggen, die zijn heel brandbaar. Na de branden in 1974/1975 hebben ze dat soort paden aanglegd om juist de brandhaarden makkelijker te kunnen stoppen. En nu het weg bezuinigd is, zie je wat er van komt.

Jan
1 jaar geleden

Wanneer wordt dit in de reguliere media getoond? Of moet perse het plaatje overeind blijven dat de laatste branden allemaal door dat stukje opwarming zijn gekomen. In 74/75 was het tevens een bovengemiddeld nat jaar met beneden gemiddelde temperaturen.

IHSis
1 jaar geleden

sorry hoor, erg, tja zo lijkt het wel als men je al die zielige diertjes laat zien, of die domme mensen die daar gaan wonen waar het onheil is, omdat ze denken van de natuur te winnen, je gaat toch ook niet op de kustlijneen huis bouwen en wachten op stormvloeden en dn zeggen dat het erger is geworden, of in de bocht van een rivier…ik heb geleerd op school dat het normaal is dat australie brand, desnoods steken de Aboriginals het zelf aan, omdat daar bomen groeien die daar baat bij hebben en het volgend jaar beter uit de veren komen, en dat dit juist de populatie in stand houd, al eeuwen lang zolang zij kunnen praten, is dit de overlevering

Kabinet grijpt hard in en knipt Belastingdienst op in drie stukken

Agenda 21, is dat niet een andere term voor de Nieuwe Wereld Orde?