in ,

Verkiezingen: Erdogan alweer afgestraft na 2e stemronde wegens “FRAUDE!” roepen

geralt / Pixabay

-commissaris Johannes Hahn (Uitbreiding en Nabuurschap) feliciteert de inwoners van Istanbul met het “sterke signaal voor ” dat ze hebben gegeven.

Weinig vrolijke gezichten vandaag bij de Turkse AK-partij van president . Zijn partij levert voor het eerst in jaren namelijk niet meer de burgemeester van Istanbul, de grootste stad van het land. De oppositie won hier gisteren voor de tweede keer de , zo blijkt nu vanochtend alle stemmen zijn geteld.

Ekrem Imamoglu van oppositiepartij CHP kwam een paar maanden geleden al als winnaar uit de bus en leek toen voor een aardverschuiving te gaan zorgen.

Erdogan en zijn partij konden echter niet tegen hun verlies en vochten de uitslag met succes aan. Er zou zijn gefraudeerd met de stemmen.

De nieuwe verkiezingen van gisteren zouden Erdogan en de AK-partij alsnog de winst moeten opleveren, maar dit liep uit op een deceptie. Oppositiekandidaat Imamoglu won namelijk opnieuw.

Volgens CNN Türk zijn inmiddels zo goed als alle stemmen geteld en komt Imamoglu uit op 54,21% van de stemmen.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe partijen deze verkiezingen op Facebook je stem probeerden te winnen

De hele wereld wil naar Europa: 11% meer asielaanvragen in Europese Unie