in ,

Verklaring van Marrakesh: EU wil legale immigratie van Afrikanen

marraksehpoldecl

Begin van deze maand kwamen in Marrakesh te Marokko 58 Europese en Afrikaanse landen samen om te overleggen over kwesties als migratie en ontwikkeling. Hieruit kwam een politieke verklaring, die vol staat met informatie die een aardige indicatie geeft van de plannen op gebied van de immigratie van Afrikanen naar Europa.

Het belangrijkste om hiervan dit onthouden is dat men wederom de keuze herhaalt dat massale legale immigratie plaats móet vinden. Enkel Hongarije stond op voor de Europeanen en weigerde dit te ondertekenen, België en Nederland hebben wel ingestemd.

In plaats van Europa te verdedigen tegen de ongewenste instroom van mensen van buiten het continent, hebben onze politici dus hele andere plannen. Men meldt dat gezocht dient te worden naar aangepaste en gecoördineerde antwoorden om de migratiestromen in al hun aspecten te beheren.

Dat de tekst de vrucht is van lange onderhandelen waarbij ook de burgermaatschappij en internationale organisaties zoals de IOM, de VN-organisatie voor migratie, en de speciale gezant van de VN-secretaris-generaal, Louise Arbour, betrokken waren.

Uit de verklaring;

Het actieplan voorziet concrete engagementen “om de positieve impact van de legale migratie op de ontwikkeling te versterken” door goede praktijken uit te wisselen die de landen in staat moeten stellen om de profielen van hun diaspora te kennen, de kosten voor internationale geldtransfers te verminderen en de ondersteuning van ondernemerschap en productieve investeringen door jongeren uit de Afrikaanse diaspora.

Enkel de Hongaarse regering ondertekende aldus deze verklaring niet, men liet weten dat het gevolg hiervan een nieuwe golf van immigratie zou betekenen, dit zowel via de oude wegen, maar ook nieuwe wegen zal openen. Daarbij wordt voorgesteld onderscheid tussen migranten met een legale status en de illegalen niet meer te maken en ook dat baart de Hongaren zorgen.

De minister van Buitenlandse zaken van Hongarije, Péter Szijjártó haalde ook de woorden aan van de Europese Commissaris voor migratie Dimitris Avramopoulos die heel openlijk de achtergronden voor deze verklaring verwoordde: “Migratie moet worden ondersteund omdat de bevolking in Afrika groeit en die van Europa krimpt.”

Lees ook eens verder bij de bron: re-act.be

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9344676230 55dbffe0f0 WhatsApp

Facebook wil meer data verzamelen via WhatsApp

ea36b90621f4053ecd0b470de7444e90fe76e7d71fb0124592f4c7 640 computer

U zult gaan frauderen…. zegt de computer