in , , ,

We leven in een democratie, zei je? De waarheid is dat we steeds minder te zeggen hebben

mcruetten / Pixabay

De meeste Nederlanders menen dat ze in een democratisch bestuurd land leven. Het woord democratie komt immers van het Griekse demos (volk) en kratein (heersen). Letterlijk vertaald zouden wij dus gezegend moeten zijn met een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening. De is dat we steeds minder te zeggen hebben.

Wat bij ons doorgaat voor democratie vertoont alle symptomen van totaal verval van krachten. Syp Wynia, journalist bij Elsevier Weekblad, constateerde recent weer zo’n symptoom: “Na de lobbycratie – politieke invloed kopen – nu ook de expertocratie.” Expertocratie lijkt op technocratie. Beleidsmakers beslissen aan de hand van adviezen van experts, of wie daarvoor doorgaan. Dat gebeurt  in mondiaal verband bij de waar tegen de wil van de nationale volkeren de omvolking van Europa bedisseld wordt. Het speelt ook bij de energietransitie aan de Haagse ‘sectortafels’. Ook daar ontbreekt het volk. Dat is alleen goed om de megalomane plannen van de ‘experts’ te betalen.

Expertocratie is eigenlijk ‘verplaatsing’ van de politiek. Van naar ambtenarij, naar maatschappelijke organisaties, naar stad of regio, naar rechters, naar  intergouvernementele organisaties zoals de VN, en niet te vergeten de . Die verplaatsing doet afbreuk aan de democratie, zoals bij de gang van zaken rond het Pact van Marrakesh goed te zien was. Vertegenwoordigers van regeringen – het soort experts dat in belangrijke kwesties zelden gelijk heeft – kwamen na jaren onderhandelen met verregaande voorstellen. Die werden vervolgens in nationale parlementen gesteund. Liefst stiekem en zonder debat.

Zo is in de achterliggende decennia onze nationale soevereiniteit alsmaar verder gesloopt en de democratie om zeep geholpen. Democratie bestaat alleen in een nationale staat. Afbraak van Nederland als natiestaat is daarom afbraak van de democratie. Thierry Baudet toont dat haarfijn aan in ‘De aanval op de natiestaat’

Nu, veel te laat, merkt het volk hoe het slinks en sluipend buitenspel gemanoeuvreerd is. Dat het gewone volk wat te zeggen zou hebben over zijn eigen leefwereld – bijvoorbeeld via een referendum – past niet in het elitaire denken. Het is nu zover gekomen dat een kleine elite het recht claimt om onze samenleving te laten opgaan in een globalistisch Utopia. Dat gebeurt op basis van een stemming eens in de vier jaar. Iets wat de elite noodgedwongen moet toestaan.

Het misbruik van de stem van de kiezer wordt gelegitimeerd met te wijzen op het representatieve karakter van onze democratie. Maar die representatieve democratie is zo uitgehold, dat ze nog slechts een fopspeen is. Of beter, die representatie is verworden tot tirannie van een hautaine elite, compleet met betuttel-terreur en demonisering van afwijkende meningen. We leven nu eerder in een repressieve democratie dan in een representatieve democratie.

Het wereldbeeld van de elite staat geen nationale zeggenschap, geen eigen volk en eigen geen tradities toe. Nationale zeggenschap moet weggegeven worden, het eigen volk moet vernederd worden en tradities mogen de kliko in om plaats te maken voor multi-kul. Met het ‘mandaat van de kiezer’ wordt diezelfde kiezer ‘democratisch’ buitenspel gezet. Democratie is goed, maar alleen als de Haagse zetbazen van Brussel er geen last van hebben.

Terwijl het volk in de waan verkeert dat het in een democratie leeft, gaat ‘operatie afbraak’ door. Opgeklopte of zelf veroorzaakte problemen als ‘het klimaat’, ‘energietransitie’ en ‘vluchtelingen’ komen daarbij goed van pas. De zogenaamde oplossingen zijn geldverslindend. Het ‘vrije’ volk heeft niets in te brengen. Ja, het mag demonstreren (fopspeen 2), maar dan wel beschaafd: netjes aangemeld en onder strikte voorwaarden. En te vaak zelfs dan nog niet eens.

Van beschaafde en door henzelf toegelaten en gereguleerde protesten heeft de elite niets te vrezen. Die worden gewoon genegeerd. Google maar eens op ‘Mars voor het Leven’. Niets over die veertienduizend (!) mensen, waaronder veel, heel veel jongeren, die zaterdag 8 december ondanks slecht weer in Den-Haag op de been waren voor de rechten van ongeboren leven. Heel beschaafd gedemonstreerd, maar schandalig genegeerd. Zulke demo’s hebben nul komma nul effect. Ze leggen alleen maar pijnlijk het verlies aan weerbaarheid bloot.

Terecht dat Syp Wynia de vinger legt  bij de lelijke symptomen van onze zieke democratie: lobbycratie en expertocratie. Maar er zijn veel meer ziekteverschijnselen. Neem de algemene verarming, de ontwaarding van pensioenen, het pamperen van ‘vluchtelingen’, de miljarden die in bodemloze subsidieputten verdwijnen. Het laat allemaal zien dat de rijksten aan de macht zijn. Dat heet plutocratie, onvriendelijker gezegd  kleptocratie, regering door dieven. Misschien moeten we het maar gewoon bullycratie noemen: eigen volk het leven zuur maken en de brutalen weg laten komen met wat dan ook.

De trieste werkelijkheid is dat de massademocratie maakt dat het stemvee verdoofd door de pretsamenleving strompelt. Ja, het mag stemmen, maar het laat zich tegelijk schofferen door een overheid die l*lkoek verspreidt over ‘’ tijdens verkiezingen en door een premier die als een mislukte dominee raaskalt over bloemetjes en een vaasje. En terwijl het denkt in echte democratie te leven, helpt het al decennialang incompetent landsbestuur aan de macht om zich daardoor uit te laten zuigen. Daar is maar één woord voor: dombocratie.

Zo woekert het ziekteproces door met symptomen die onze ‘democratie’ eruit laten zien als yuppocratie (geen feeling met de gewone man), betuttelcratie (inperken van normale vrijheden), inlegvellocratie (afschepen), islamocratie (islamisering niet tegen gaan), phobocratie (de regeert), prodosiacratie(het verraad regeert) of  apatecratie (de leugen regeert). Hoezo democratie? Het is, om met de woorden van Wilders te spreken, gewoon een nepdemocratie.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Maar we zijn heel erg demo()cratisch,… de armoede wordt gebruikt om de rijke de duperen,…

Das toch heel democtratisch,…?

of hebt u liever demoNcratisch?

Demiurg
2 jaren geleden

Klopt – Op papier,
Alle dictators werden immers ook democratisch gekozen
.
als de burger leeft volgens het principe :
“brood en Spelen”
zal dit nooit veranderen
.,
Politici / Bestuurders – zijn immers de afspiegeling

Commentaar
2 jaren geleden

De superrijken, die elite (die 1 % die meer dan 90 % van alle aardse goederen bezit) zijn het afgelopen decennia alleen maar veel en veel rijker geworden. Die groep heeft nooit betaald en gaat zeker ook niet betalen. Zij zijn onzichtbaar maar zij controleren de grote instituten zoasl de VN, CIA, FBI enz. Zij controleren ook regeringen en regeringsleiders.
Merkel, Macron, Rutten, etc zijn slecht gekochte zetbazen. Zij denken straks te mogen mee-eten en beloond te worden voor hun diensten .. maar mogelijk worden ze gewoon vermoord …

Het is waar dat de middenklasse aan het verdwijnen is want dat zijn degenen die de armen mogen betalen en ook de vele niet-inpasbare vluchtelingen. Dat is ook geen toeval, dat wordt heel bewust zo gedaan. Als dit zo doorgaat en burgers blijven in hun stoel zitten dan is er straks een heel kleine wereldregering van superrijken met een betaald leger die opgezet wordt tegen de burgers en een bevolking die geen enkel bezit kent en die alleen maar slaaf is.
Precies zoals door George Orwell in zijn boek 1984 beschreven.
En ja dat is demoncratisch.

Gerd
2 jaren geleden

De Elite heeft op 9/ 11 besloten om de Democratie geleidelijk sf te schaffen. We leven nu in een mengvorm staat -met vooral fascisme

Gerd
2 jaren geleden

inmiddels leven we in een steeds asociare fascistoide maatschappij
‘IK’ is de norm

NASA: 2016-2018 nieuw record van temperatuur daling

Turken plunderen en frauderen Nederland leeg: 50% heeft een tweede huis, geen recht op uitkering maar krijgen die wel