in , , , ,

Aantal migranten Frankrijk en Spanje fors hoger, Italië juist veel lager; Nederland blijft top immigratieland

na4ev / Pixabay

Landen met door de gevestigde orde verguisde ‘populistische’ regeringen noteerden vorig jaar een enorme daling van het aantal migranten. Daar waar in 2017 in Italië nog 119.369 migranten asiel aanvroegen, waren dat er vorig jaar dankzij de nieuwe Lega-M5S regering nog maar 23.370.

In landen met linkse regeringen ging het aantal migranten juist fors omhoog: zag een toename van 22% en Spanje noteerde zelfs meer dan een verdubbeling. Zoals altijd komt het leeuwendeel van de nieuwkomers uit (streng) islamitische landen.

Van de 122.743 asielaanvragen in 2018 keurde Frankrijk er tot nu toe 46.700 goed. De meeste migranten in Frankrijk komen uit Afghanistan, Albanië, Georgië, Guinea en Ivoorkust. Moslims uit Afghanistan (83%), en Soedan maken de grootste kans te mogen blijven. Velen van hen zijn eerder afgewezen in andere Europese landen zoals Duitsland, dat bijvoorbeeld ‘maar’ 44% van de Afghaanse migranten toeliet.

In Spanje kwam een linkse regering aan de macht en dat vertaalde zich zoals verwacht onmiddellijk in een explosie van het aantal migranten, van 28.707 in 2017 naar 64.427 in het afgelopen jaar.

Italië bereikte onder het nieuwe strengen immigratiebeleid van Lega leider en minister van BiZa Matteo Salvini juist een enorme daling. Door onder andere het sluiten van de havens en weigeren van mensensmokkelschepen daalde het aantal migranten in één jaar van 119.369 naar 23.370 in 2018.

Verzet tegen migratiepact groeit

Naast Italië weigerden ook Oostenrijk, Bulgarije, Hongarije, , Polen, Letland en Roemenië in december het VN immigratiepact van Marrakesh te ondertekenen. De regeringen van deze landen wezen erop dat met het pact een nog veel grotere stroom migranten naar op gang zal komen, die niet meer tegen gehouden mag en kan worden, waardoor de van onze landen onomkeerbaar wordt.

Ook de nieuwe populistische president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wil af van het pact en zei dat Frankrijk door het toelaten van zoveel migranten ‘onleefbaar’ is geworden. (1)

top immigratieland

Nederland blijkt onder het huidige links-liberale één van de top immigratielanden van Europa te zijn geworden. Het CBS berichtte onlangs dat er sinds 2018 ongeveer 100.000 inwoners zijn bijgekomen, hoofdzakelijk door migranten. In de voorafgaande jaren werd een vergelijkbare groei genoteerd.

De Randstad telde een plus van 36.000 migranten. In totaal vestigden 241.000 migranten zich in 2018 in Nederland, een stijging van 2,6%, en vertrokken er 153.000 naar het buitenland. (2)

(1) Zero Hedge
(2) NU

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland wordt steeds afhankelijker van import-energie

Carla Ortiz laat het met beelden zien: We zijn voorgelogen over Syrië, Al-Nusra, Al-Qaida en Witte Helmen