in , ,

Vissers worden uitgekocht: Noordzee volgebouwd met windmolens

Vanmiddag is er een akkoord gesloten over de verdeling van het Nederlandse deel van de Noordzee.

Daarin staat dat het 200 miljoen euro uittrekt voor een herindeling, de komende jaren moet dit namelijk worden volgebouwd met windmolens.

119 miljoen euro hiervan gaat naar het uitkopen van vissers die willen stoppen en het verduurzamen van de overgebleven visserij.

Dit betekent een onzekere tijd voor vissers, in combinatie met wat hen met Brexit staat te wachten.

Dirk Kraak is bestuurslid van EMK Vissers en visser in Den Helder en hij vindt het plaatsen van zoveel windmolens een onverantwoord idee, zo zegt hij in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

“Als we niet weten wat de gevolgen van die windmolenparken zijn op het ecosysteem, dan kunnen we ook geen plannen gaan maken.

Er zijn heel veel negatieve gevolgen van windmolens.

Als je 20.000 windmolens in de Noordzee wil plaatsen, dan veranderen die ook de zeestroming. En dan veranderen die dus ook de bodemstructuur en ook de vishabitats.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vangils
1 jaar geleden

De zee daar zwemmen vissen daar horen geen windmolens vissen voedsel voor mensen de eerste leerlingen waren vissers vandaar weg met die windmolens

NL regering volledig weg kwijt ...
1 jaar geleden

Na de blunder met het uitfaseren van aardgas staat de regering op het punt de tweede blunder te begaan.

Het uitfaseren van fossiele brandstoffen is niet verkeerd, maar meer omdat er meer geavanceerde methoden zijn dan vanwege de CO2 uitstoot bij gebruik van fossiele brandstoffen. Ik schreef dat al vaker: er zit slecht 400 ppm CO2 in lucht zit terwijl planten CO2 absoluut nodig hebben voor hun groei. Door het gebruik van fossiele brandstof is de CO2 concentratie gestegen, maar de mate waarin is absoluut niet schadelijk en veroorzaakt ook geen klimaatverandering. Het zou veel en veel ernstiger zijn als het CO2 percentage sterk zou dalen. De kritische ondergrens is 160 ppm CO2.

Bij de plannen van uitfaseren van fossiele brandstof verwacht ik van een regering een zeer uitgebreide studie met daarin de verschillende opties die er zijn, wat de voor en nadelen zijn en uiteraard ook wat de kosten zijn.
Over dat alles heb ik nog de EU noch de Nederlandse regering gehoord.
Wel roept Timmermans, niet gehinderd door enige kennis, dat er 1000 miljard klaar ligt …..

De overheid gaat er van uit dat windmolens en zonnepanelen de enige manieren zijn om electriciteit te produceren. Nucleaire energie wordt zonder het zelfs maar te noemen aan de kant geschoven.

Nu de regering aan windmolesn dankt zou je verwachten dat er eerst wat berekeningen worden gemaakt hoeveel wind molens er nodig zijn om de bestaande centrales te vervangen. Ingenieurs zijn heel erg goed in het uitwerken van dit soort plannen en zij hebben heel veel ervaring. Mogelijk dat de overheid dat is vergeten.

In Nederland is de E-produktie van gas en kolengestookte centrales 20.000 MW. De gemiddelde produktie van een 3.5 MW windmolen is 1 MW (omdat het niet altijd even hard waait). Dat betekent grofweg dat er 20.000 windmolens nodig zijn om aan de Nederlandse energievraag met windmolens te voldoen. Nederland heeft een grondoppervlak van 40.000 m2 wat betekent dat er voor iedere windmolen 2 km2 beschikbaar is.
Dat betekent dat als deze plannen worden uitgevoerd dat Nederland vol komt te staan met windmolens.

Het mag duidelijk zijn dat het plan van windmolens niet gaat voorzien in het idee om E-centrales te vervangen door windmolens. Ook niet wanneer de regering grote aantallen windmolens in zee wil bouwen.
Want los van de relatief lage en wisselende produktie en de hoge investeringkosten een factor die maken dat pas op de plaats gemaakt moet worden.

Mijn dringend advies aan de regering: benoem een werkgroep met ervaren ingenieurs en wetenschappers op gebied van energie voorziening en laat diverse plannen uitwerken met allerlei mogelijkheden van opwekking. Er is geen enkele reden voor haast en er zijn diverse zeer goede alternatieve mogelijkheden om electra of warmte te genereren.

dirkjan Doeser
1 jaar geleden

De zomers werden de laatste jaren al warmer.
De enorme invloed die onrendabele windmolen parken op zee daar op hebben word verzwegen.

Wel worden boeren en vissers afgeschaft
Dood eenvoudig word de voedsel voorziening afgedragen aan multinationals die hier voor in zuid Amerika het oerwoud weg kappen.
Steeds afhankelijker, steeds duurder.

Wilma
1 jaar geleden

Wanneer gaan we die criminele troep in den Haag verwijderen. Ze willen nu nog het laatste restje van dit land volledig kapot maken met de boeren en vissers te verwijderen voor een idiote, puur voor de winst, hysterie die voor mens en dier levensgevaarlijk is.

Lady
1 jaar geleden

Ongelooflijk, men (de huidige Regering) brengt Nederland aan alle kanten om zeep. Hier hoef je geen intellectueel voor te zijn, om te concluderen dat men hiermee OOK de ZEE & VISSEN om zeep helpt. De Boeren (dus import vlees vanuit het Buitenland), Visserij (dus import vanuit het Buitenland). Nederland wordt ‘VERGEVEN & VERGIFTIGD’ onder onze neus en iedereen laat het ‘gelaten’ over zich heen komen. Ik ben blij dat ik geen kinderen heb ????‍♀️

Piet Pijper
1 jaar geleden

Start een petitie tegen deze waanzin, en blok de imbecielen in Den Haag

n.a.denker
1 jaar geleden

Grote zorgen in Tweede Kamer over brandveiligheid van flats, want gemeenten doen helemaal niets

Walgelijk, moet dit niet stoppen? Verdachten van verkrachting gaan vaak vrijuit