in

VK verleent Pfizer wettelijke bescherming tegen rechtszaken omtrent coronavaccins

52e9d3474f5ba414f1dc8460962a3f7f1d37d8f8525771497d297cd1944b 640 corona vaccin

De Britse regering heeft de farmaceutische gigant Pfizer een wettelijke schadeloosstelling verleend om haar te beschermen tegen een rechtszaak, waardoor haar corona virus vaccin volgende week in het hele land kan worden uitgerold.

Het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg heeft bevestigd dat het bedrijf een vrijwaring heeft gekregen die het beschermt tegen juridische stappen als gevolg van eventuele problemen met het vaccin.

De ministers hebben de afgelopen weken ook de wet gewijzigd om bedrijven zoals Pfizer nieuwe bescherming te bieden, waardoor ze immuniteit krijgen tegen vervolging door patiënten in geval van complicaties.

NHS-personeel dat het vaccin levert, evenals fabrikanten van het medicijn, worden ook beschermd.

Het vaccin zal beschikbaar worden gesteld aan iedereen ouder dan 16 jaar, maar zal niet beschikbaar zijn voor zwangere vrouwen vanwege het gebrek aan gegevens over de mogelijke gevolgen voor hen en de baby. Een lopende proef kijkt hiernaar.

Het Pfizer / BioNTech-vaccin werd op dinsdag goedgekeurd door de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency op grond van verordening 174 van de Human Medicine Regulations 2012, die het gebruik van een geneesmiddel zonder vergunning toestaat in een noodsituatie zoals een pandemie.

Het heeft ook tot gevolg dat Pfizer burgerlijke immuniteit krijgt nadat de regering de regelgeving heeft gewijzigd na een kort overleg van drie weken in september.

Tijdens een persconferentie met journalisten op woensdag weigerde Ben Osborn, de algemeen directeur van Pfizer in het VK, uit te leggen waarom het bedrijf een vrijstelling nodig had.

Hij zei: “We maken eigenlijk geen details bekend over de aspecten van die overeenkomst en specifiek over de aansprakelijkheidsclausules.”

Op de vraag wanneer de volledige gegevens over de klinische proef van het vaccin zouden worden gepubliceerd, zei het bedrijf dat hier nog aan wordt gewerkt.

Dr. Berkeley Phillips, medisch directeur van Pfizer UK, zei:

Lees verder bij de bron: Worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vn id vaccin betaalkaart 02

Groot Brittannië en Canada leggen indirecte vaccinatieverplichting op – volgt Nederland ook?

3672434417 0cc029724c Belastingdienst

Krankzinnig: door Fiscus kaalgeplukte ouders kunnen geen steun krijgen. Omdat de fiscus hun namen geheim houdt