in

Vuurwerkverbod van tafel? Vuurwerkverkopers stappen naar de rechter

De Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk stapt naar de om het vuurwerkverbod aan te vechten.

Ongeveer 150 winkeliers sluiten zich bij de rechtszaak aan, zegt hun advocaat Lex de Jager. Hij bevestigt hiermee berichtgeving van het AD.

Het kabinet kondigde op 13 november een verbod af op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Maar veel handelaren hebben al grote voorraden vuurwerk ingekocht en willen dat eind dit jaar toch verkopen.

De advocaat spant bij de in Den Haag een zogeheten civielrechtelijk kort geding aan tegen de . “De zitting zal ergens rond 15 december zijn, zodat de vuurwerkindustrie nog kan inspelen op de uitspraak”, zegt De Jager.

De vuurwerkbranche ergert zich vooral aan het late tijdstip waarop het vuurwerkverbod is afgekondigd.

“De trein was al in volle vaart toen de regering het besluit nam. Er zijn verplichtingen aangegaan met importeurs en er zijn containers vol met vuurwerk onderweg, die binnenkort aankomen in de haven. Er zijn enorme sommen geïnvesteerd, terwijl de omzet straks nul is. Daarbij komen problemen met de opslag. Een vuurwerkverbod brengt onevenredig veel schade toe”, zegt De Jager.

Het vuurwerkverbod is …..

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PCR-test-fittie: prof. dr.’en- slopen PCR-coronatest, RIVM-prof. dr.’en ontkennen alles

Is de strijd tegen corona een oorlog? Dan moeten misschien de oorlogsmisdadigers ook eens berecht worden