in , ,

VVD wil arbeidsgehandicapten pensioen afpakken

6976732016 70e74e4bfa VVD

De VVD komt met een wetsvoorstel dat het aantrekkelijker moet maken voor werkgevers om mensen met een handicap in dienst te nemen. Bedrijven mogen hen onder het minimumloon gaan betalen, maar gehandicapte werknemers kunnen bij de gemeente een aanvulling tot het minimumloon krijgen.

De consequentie daarvan is echter wel dat arbeidsgehandicapten hun recht op pensioen verliezen en daarnaast ook nog eens minder aanspraak opbouwen voor de werkloosheidsuitkering en de arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat meldt de Volkskrant. Volgens VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is het voorstel ‘eenvoudiger’, ‘eenduidiger’ en goedkoper voor werkgevers.

Volgens de huidige wetgeving krijgen werkgevers subsidie als zij een gehandicapte werknemer in dienst nemen. Ook de werkgeverspremies worden vergoed. In juli volgend jaar zou de nieuwe wet ingaan, waarbij gehandicapte werknemers worden betaald naar productie. Volgens het ministerie van Sociale Zaken wordt de hoogte van die productie en de bijbehorende beloning ‘onafhankelijk vastgesteld’.

Indien het weekloon onder het minimum komt, kan de gemeente dat aanvullen tot het minimumloon. Voor gehandicapte werknemers die minder dan vijf dagen werken kan het zijn dat zij door de combinatie van loon en uitkering een hoger inkomen krijgen dan nu het geval is. Maar arbeidsgehandicapten die geen werk kunnen vinden of wel werken maar in de toekomst dus geen recht meer hebben op pensioen zijn veel slechter af.

RP: Met andere woorden: De werkgevers (multinationals) profiteren weer volop en de gehandicapten die al voor een schijntje moeten werken, die krijgen nu ook nog geen pensioen! Dit is pure uitbuiting van de zwakkeren in de samenleving!

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-wil-gehandicapten-pensioen-afpakken 

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2018 04 02 14 01 47.zero20hedge 20migranten20in20londen

Moorden en misdaden Londen stijgen tientallen procenten onder moslim burgemeester

nieuwe zeepbellen

Nieuwe zeepbellen (en crisis) in de maak