in , ,

VVD wil arbeidsgehandicapten pensioen afpakken

De VVD komt met een wetsvoorstel dat het aantrekkelijker moet maken voor werkgevers om mensen met een handicap in dienst te nemen. Bedrijven mogen hen onder het minimumloon gaan betalen, maar gehandicapte werknemers kunnen bij de gemeente een aanvulling tot het minimumloon krijgen.

De consequentie daarvan is echter wel dat arbeidsgehandicapten hun recht op verliezen en daarnaast ook nog eens minder aanspraak opbouwen voor de werkloosheidsuitkering en de arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat meldt de Volkskrant. Volgens VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is het voorstel ‘eenvoudiger’, ‘eenduidiger’ en goedkoper voor werkgevers.

Volgens de huidige wetgeving krijgen werkgevers als zij een gehandicapte werknemer in dienst nemen. Ook de werkgeverspremies worden vergoed. In juli volgend jaar zou de nieuwe wet ingaan, waarbij gehandicapte werknemers worden betaald naar productie. Volgens het ministerie van Sociale Zaken wordt de hoogte van die productie en de bijbehorende beloning ‘onafhankelijk vastgesteld’.

Indien het weekloon onder het minimum komt, kan de gemeente dat aanvullen tot het minimumloon. Voor gehandicapte werknemers die minder dan vijf dagen werken kan het zijn dat zij door de combinatie van loon en een hoger inkomen krijgen dan nu het geval is. Maar arbeidsgehandicapten die geen werk kunnen vinden of wel werken maar in de toekomst dus geen recht meer hebben op pensioen zijn veel slechter af.

RP: Met andere woorden: De werkgevers (multinationals) profiteren weer volop en de gehandicapten die al voor een schijntje moeten werken, die krijgen nu ook nog geen pensioen! Dit is pure uitbuiting van de zwakkeren in de !

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-wil-gehandicapten-pensioen-afpakken 

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stop Slavermij
3 jaren geleden

Het zoveelste cadeautje voor de werkgevers.die samen met de overheid en de banken een exploitant van slaven zijn geworden. Dit moet tot de bodem uitgezocht worden want dit kan en dit mag niet.

Martin Stevens
3 jaren geleden

SCHANDALIG hoe ver moet je als partij en land zakken dat je zo omgaat met de zwakkeren de mensen op de vvd- foto moeten zich toch diep schamen

2 jaren geleden

Zijn steeds de oudere of de mensen met beperking waar ze lopen te graaien. Echt bizar dit moet van de tafel . Mensen met beperking hebben het al moeilijk zat en dit plan neem ze hun eigenwaarde af. .Zo gaat onze regering dus om met mensen. Grrr. Dus deze mensen worden. Tweederangs burgers grrrr hoop dat we met ze alle op gaan komen voor deze mensen. laat je mening horen dit ken echt niet

Moorden en misdaden Londen stijgen tientallen procenten onder moslim burgemeester

Nieuwe zeepbellen (en crisis) in de maak