in ,

Nieuwe zeepbellen (en crisis) in de maak

nieuwe zeepbellen

De stijgende maakt in de VS alvast de eerste slachtoffers en wel in de automarkt aldaar: “Buyers are suddenly missing from showrooms”, bloklettert Zerohedge.com, de uiterst kritische sociaal-economische website die wel steeds bovenop het allerlaatste nieuws zit, en meestal nog juist zit ook met haar voorspellingen en extrapolaties.

In buurland gaat het wel erg hard wat de langetermijnrente betreft. Van 0,53 procent nog in december 2017 naar 0,76 procent in maart jl. Slecht nieuws dus voor nieuwe leners, én bestaande leningen die tegen een variabele rentevoet werden afgesloten. Historisch is een stijgende rente ook voorbode van een recessie en een bearmarket. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd bent…!

(heeft dan niemand iets geleerd van de vorige )?!

Wat de situatie voor – bijvoorbeeld maar heel belangrijk – de huizenmarkt in Nederland betreft, zijn de signalen tot nog toe gemengd. De voorspellingen zijn ook tegenstrijdig. Er is het kamp van de optimisten zoals de “ School of Real Estate” met haar recentste rapport “Effecten mogelijke rentestijging in de koopmarkt” en de voorzitter van makelaarsvereniging NVM, die concludeert “Het bljkt allemaal wel mee te vallen” Een stijgende rente zal wel worden opgevangen door de (te verwachten) verhoogde , is hier de denktrant. En dit versus het kamp van de pessimisten (of zijn het net realisten?) zoals de publicisten op huizenmarkt-zeepbel.nl en de specialisten van Aegon Asset Management.

Lenen zou hoe-dan-ook moeilijker worden en sparen dan weer aantrekkelijker. In ieder geval waarschuwen zowel Moody's als De Nederlandsche Bank voor de hoge schuldenlast in het algemeen bij precies Nederlandse huishoudens. Dus nogmaals: een gewaarschuwde… Nederlander is er twéé waard, ja…?

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6976732016 70e74e4bfa VVD

VVD wil arbeidsgehandicapten pensioen afpakken

kanonnen

De belastingbetaler als kanonnenvoer