in , , , , ,

Waarom Facebook zich opeens focust op mensen zonder bankrekening

Het is in Nederland de normaalste zaak van de wereld om van kinds af aan een bankrekening te hebben. Maar hoe normaal het hier ook is, wereldwijd bestaat er een grote groep die geen toegang heeft tot banken. Ze worden de unbankedgenoemd en staan de laatste weken vol in de schijnwerpers. De reden: Facebook heeft zijn pijlen op hen gericht.

Een paar weken geleden kondigde Facebook aan dat het via een consortium van bedrijven een eigen virtuele munt gaat opzetten, de libra. Ook komt het bedrijf met een eigen digitale portemonnee waarin het geld bewaard kan worden, de Calibra. Facebook hoopt ook op den duur extra diensten bij die portemonnee aan te bieden (zoals leningen). Vanmiddag en morgen moet David Marcus, die bij Facebook het project leidt, voor het Amerikaanse Congres tekst en uitleg geven over het plan.

Heel nadrukkelijk werd gezegd dat ze hiermee de 1,7 miljard volwassenen wereldwijd willen bereiken die geen toegang hebben tot een bank. Wie zijn deze mensen, waarom wil Facebook ze bereiken en kan dat wel?

<knip>

“Je hebt binnen de unbanked twee groepen”, vertelt Charles Adjasi, professor aan de University of Stellenbosch Business School in Zuid-Afrika. “Allereerst de mensen die helemaal onderaan staan. Dat is de grootste groep. Zij zijn voor Facebook onbereikbaar. Dat komt doordat ze zo weinig geld hebben, dat ze niet eens een telefoon van 40 dollar kunnen betalen. Deze groep moet rondkomen van rond de 1 tot 2 dollar per dag.”

“De tweede groep kent Facebook al en heeft het geld om een smartphone te kopen. Deze groep is voor het bedrijf wel goed bereikbaar.”

Lees verder bij de bron: NOS

Algehele controle….

Facebook’s digitale munt de Libra betekent het einde van jouw en mijn vrijheid

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5120450828 070cc20826 Deutsche Bank1

Stille bankrun?! Iedere dag wordt er gemiddeld 1 miljard euro bij Deutsche Bank weggehaald

epic 1563299227

Chaos! Westlandse raad wil op vakantie gaat in beroep tegen beslissing die minister Slob nog moet nemen om islamitische school