in ,

Waarom hebben de VS net 40 TON bommen op Iraaks eiland laten vallen als ISIS ‘al lang verslagen’ is?

bombs 1568321371
geralt / Pixabay

De promotievideo van Amerikaanse jets dat met een tapijt aan bommen een “ISIS-besmet” eiland in bombardeert, komt te midden van spanningen tussen Washington en Bagdad, en heeft daar misschien meer mee te maken dan met de zogenaamd lang verslagen terreurgroep.n als ISIS ‘al lang verslag

De , compleet met dramatische muziek, toont F-15 en F-35-jets die op het eiland Qanus, ten noorden van Bagdad, die naar verluidt 80.000 pond munitie laten vallen. Operatie Inherent Resolve-functionarissen zeiden in een verklaring dat de missie bedoeld was om het “vermogen van de terroristengroep om zich te verbergen in dikke vegetatie” in het gebied te belemmeren.

Tegen het einde van de video zien verschillende Iraakse officieren de rookzuilen van het eiland opkomen, goedkeurend glimlachend terwijl de Amerikaanse adviseurs hen vergezellen.

Terwijl westerse media de beelden in videogame-stijl enthousiast opnieuw speelden, gaf bijna niemand de volledige context achter de bombastische luchtaanval.

Het gebeurt gewoon zo dat de spanningen tussen de Amerikaanse en Iraakse regeringen toenemen, waarbij leden van het Iraakse parlement stappen ondernemen om een ​​veiligheidsovereenkomst tussen Washington en Bagdad in 2008 te wijzigen of te beëindigen.

Hoewel cellen van de (IS, voorheen ISIS) nog steeds worden verondersteld actief te zijn in Irak, wordt de groep als grotendeels verslagen beschouwd – de Amerikaanse president Donald heeft al zoveel herhaaldelijk gezegd – en veel Irakezen geloven dat het tijd is dat de Amerikaanse troepen eindelijk het land voorgoed verlaten.

De Iraakse woede tegen de is deels te wijten aan wat sommigen van hen een “zwakke” Amerikaanse houding hebben noemen, bij recente aanvallen op de bases van door gesteunde Popular Mobilization Forces (PMF) in Irak, waarvan de PMF de schuld heeft gegeven.

Amerikaanse troepen vielen Irak binnen in maart 2003 en beweerden dat het land terroristen hielp die op 11 september 2001 New York en Washington aanvielen en massavernietigingswapens bezitten. Beide claims werden lang vóór 2011 beslissend ontkracht, toen de bezettingstroepen van de VS zich uiteindelijk terugtrokken, maar in 2014 terug werden gehaast om de opkomst van ISIS tegen te gaan.

Lees verder bij de bron: worldunity.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gezichtsherkenning 1

Politie gebruikte 1300 keer gezichtsherkenning, maar wil de burger dat wel?

zorg huis 1564118359

Nieuwe melkkoe: WOZ-waarde naar record, hoogste stijging sinds jaren