in , , ,

Waarom uw eigen huis een onzeker bezit dreigt te worden

via Xandernieuws.net

De overheid smeedt plannen om koopwoningen te belasten. Dat is slecht nieuws voor de Nederlander die door ijver en spaarzaamheid zijn eigen huis heeft verkregen. Maar misschien nog wel zorgwekkender is dat het heilig recht op privé-eigendom aangetast wordt.

Woningmarkt is schots en scheef

Dat de woningmarkt in schots en scheef is behoeft geen uitleg meer. Koopwoning worden onbetaalbaar. Huurprijzen rijzen de pan uit. Sociale huurwoningen zijn amper meer te verkrijgen, ook doordat voorrang krijgen.

Aan nieuwbouw wordt veel te weinig gedaan, mede door de knellende klimaatregels. De Nederlandse woningmarkt zit daardoor volledig op slot.

Rechttrekken van

Maar wees gerust: De Nederlandsche Bank heeft al een oplossing. Dat is het belasten van de woning in belastingbox 3. Het doel is het rechttrekken van de ongelijkheid in woonlasten tussen eigenaren en huurders.

De laatsten zijn namelijk steeds meer kwijt aan de huur, die door de krappe woningmarkt flink stijgt.

Socialisme van het ergste soort

Dat is de omgekeerde wereld. In plaats van de huurders te ontlasten, laadt de overheid de huiseigenaren een even zware last op de schouders.

Dit is socialisme van het ergste soort: als de één in miserie verkeerd, dan moeten we de ander tot dezelfde staat brengen.

Dan is iedereen gelijk, want even overbelast. Je begint je bijna af te vragen of de op ….

Lees verder bij de bron: Cultuur onder Vuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grootschalige demonstratie als duidelijk signaal is wensdenken, het enige dat werkt: het land plat leggen!

9/11, Covid-19 en andere valse verhalen