in ,

Wat een timing: Europese Commissie wil meer vrijhandel met Turkije

Om de economische relaties tussen en de EU een impuls te geven, moeten de onderlinge handelstarieven op diensten en agrarische producten worden afgeschaft.

De stelde woensdag voor de zogeheten douane-unie met Turkije uit 1996 te moderniseren.

Die bepaalt nu dat alleen industriële producten zonder importtarieven kunnen worden verhandeld. Uitbreiding, ook naar publieke aanbestedingen, zou beide beide partijen ,,substantieel voordeel” bieden.

Brussel vraagt toestemming van de lidstaten om de onderhandelingen over de ,,upgrade” te beginnen. Die is volgens de commissie een essentieel onderdeel van de vorig jaar verdiepte relatie, waartoe ook de afspraken over het terugnemen van vluchtelingen door Turkije wordt gerekend. Het voorstel kan volgens waarnemers worden gezien als compensatie voor het uitblijven van visumvrijstelling voor Turken die naar de EU reizen.

De EU is de grootste handelspartner voor Turkije, goed voor 41 procent van het handelsvolume van dat land. Andersom is Turkije de vijfde handelspartner voor de EU. De waarde van de wederzijdse handel is sinds 1996 verviervoudigd naar jaarlijks 140 miljard euro.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Commissie zegt foei tegen Neelie Kroes, moet u eens iets over je inkomen vergeten….

Stuur de vervuilende plastic SPAM van Postcode Loterij gewoon Retour Afzender