in , , , ,

Weer geen besluit over glyfosaatvergunning

Het is nog altijd onzeker of de Europese vergunning voor het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat wordt verlengd.

Voor het voorstel om de mogelijk kankerverwekkende stof nog vijf jaar toe te laten is onvoldoende steun, bleek donderdag bij een stemming van experts van de lidstaten. Dat was eind vorige maand ook al het geval bij een voorstel voor een tienjarige verlenging.

Onder meer Frankrijk en Luxemburg stemden tegen. Parijs wil niet verdergaan dan drie jaar. Nederland steunde het voorstel voor vijf jaar wel. Landbouwminister Carola Schouten vindt het vooral belangrijk dat er duidelijkheid komt over de onkruidverdelger, die zit verwerkt in het veelgebruikte middel Roundup.

De licentie verloopt op 15 december. Voor goedkeuring van een verlenging moeten minstens 16 van de 28 EU-lidstaten voor stemmen. Die landen moeten samen minimaal 65 procent van de EU-bevolking vertegenwoordigen.

,,Geen gekwalificeerde meerderheid vandaag bij de stemming, liet de Luxemburgse milieuminister Carole Dieschbourg‏ weten. ,,Goede uitkomst voor onze gezondheid en het milieu.’’

Mogelijk neemt de Europese Commissie nu zelf een besluit.

Lees ook eens verder bij de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nieuwe onthullingen: Weinstein huurde leger ex-Mossad-agenten in om vrouwen het zwijgen op te leggen

Infographic: 62 interessante feiten over Bitcoin