in

Wéér het falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk in juli voor de terrorist van Wenen

57e7d44a425bae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714d71267ed1974a 640 fail

Al in de zomer waarschuwde de Slowaakse de Oostenrijkse autoriteiten voor de 20-jarige Albanees, die in het kader van een islamitische terreuraanslag in Wenen vier mensen vermoordde en 22 personen door schoten zwaar verwondde – tevergeefs.

Midden juli probeerde hij in munitie voor zijn Kalasjnikov te kopen.

De Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken, Roman Mikulec, bevestigde in een gesprek met de Slowaakse -zender “Joj” dat de “islamist” midden juli naar Slowakije ging om daar munitie te kopen.

De Oostenrijkse politie, die valt onder minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer, was er dus in de zomer al over geïnformeerd dat de veroordeelde terrorist zich van munitie wilde voorzien. Uiteindelijk mislukte de kooppoging in Slowakije.

Met moeders auto munitie kopen

De inwoners van wenen doen graag boodschappen in Slowakije. Lagere - en sigarettenprijzen lokken talrijke hoofdstedelingen elk weekend over de Slowaakse grens.

Zo zou ook de terrorist midden juli met een vermoedelijke handlanger met de auto van zijn (Kosovaarse) moeder naar het buurland gereden zijn om patronen voor zijn AK-47 aan te schaffen.

Dat meldt de Slowaakse krant “Denník N”.

Koop mislukte – Oostenrijkse politie geïnformeerd

Omdat de Albanees, die een Noord-Macedonisch en Oostenrijks staatsburgerschap bezit, geen wapenvergunning had, ging de koop niet door. De verkoper nam ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Honderden migranten met vals paspoort onderschept door Nederlandse Marechaussee

EU 1541718025

Weer méér EU: EU-ministers steunen oprichting Europees toezichthouder witwassen