in , , ,

Wereldwijd fenomeen nu ook in Nederland: Vogels vallen dood uit Haagse bomen

dode vogels
kellepics / Pixabay

Het wereldwijde fenomeen van vogels die in grote aantallen dood neervallen uit de lucht is bij lezers van deze site wel bekend.

Maar, wat we eigenlijk nog niet hebben meegemaakt is dat zoiets ook in ons eigen land gebeurt.

Het gebeurt altijd op andere plaatsen, maar nooit bij ons. Dat is een beetje de gedachte bij het fenomeen dode vogels dat zich overal voor doet.

Maar, nu komt het wel heel dichtbij huis:

Verleden week werden zo'n dertig dode spreeuwen in het Huijgenspark gevonden, vandaag was het weer raak. De teller staat inmiddels op 147 dode vogels. De Nederlandse - en Warenautoriteit () gaat op verzoek van de gemeente onderzoek doen. De Partij voor de Dieren drong al eerder bij de gemeente aan op verder onderzoek. 

Zoals altijd doet het heel onwerkelijk aan:

Er geldt in het park sinds gisteren een uitlaatverbod voor honden en met roodwit lint zijn delen afgezet. Dode vogels worden snel weggehaald. Raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren, die gisteren kwam kijken, had het gevoel in een 'crime scene' te zijn beland. „Dat zoveel vogels op deze plek uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

De vogels vertonen geen uiterlijke kenmerken en aangezien men geen reden kan vinden en een plotselinge ziekte ook niet echt waarschijnlijk lijkt, is het enige dat men dan nog kan bedenken: vergiftiging.

Maar, zo te zien is die theorie inmiddels ook achterhaald.

Om die reden is op de vogels meteen sectie gepleegd. Daaruit kwam geen duidelijke doodsoorzaak naar voren. 

Het is natuurlijk niet alleen Den Haag, het is een wereldwijd fenomeen dat nu al jaren in omvang toeneemt en waar wel gezocht wordt naar antwoorden, zoals ook door onze lezers, maar wat vooralsnog toch nog een groot mysterie blijft, zoals we onlangs schreven: 

Lees verder bij de bron: Niburu.co

En weer

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rich 1540551532

Misschien moeten we ze nog een belastingvoordeeltje geven: 2017 het beste jaar ooit voor superrijken

savile 702x459

Het Engelse Savile Town is een voorbeeld voor de toekomst, slechts 48 van de 4.033 inwoners is nog blank