in , , ,

Misschien moeten we ze nog een belastingvoordeeltje geven: 2017 het beste jaar ooit voor superrijken

QuinceMedia / Pixabay

Voor de superrijken gaat 2017 de boeken in als het beste jaar uit de . Surfend op de golven van een beurshausse zagen ’s werelds 2.158 miljardairs hun vermogen vorig jaar groeien met 1,2 biljoen euro tot 7,7 biljoen euro – even veel als het bbp van India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bij elkaar.

Dit blijkt uit het rapport Billionaires 2018 van de Zwitserse zakenbank .

Dankzij de bloeiende aandelenmarkten groeit de rijkdom van miljardairs nu zelfs sneller dan tijdens het ‘Vergulde Tijdperk’ eind negentiende eeuw. Families als de , en Carnegies bouwden toen onvoorstelbare vermogens op met onder andere olie, staal en spoorwegen.

Zij konden dankzij hun rijkdom decennialang een belangrijke stempel drukken op het zakenleven, de politiek, de kunsten en tal van andere terreinen. De telgen van Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffett en andere multimiljardairs zullen op vergelijkbare wijze het gezicht gaan bepalen van de eenentwintigste eeuw, verwacht UBS.

‘Een grote rijkdom-transitie is aangebroken’, constateert de zakenbank. In 2017 kreeg de wereld er 179 nieuwe miljardairs bij.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Duitsland: Politie mag geen foto’s meer nemen bij demonstraties

Wereldwijd fenomeen nu ook in Nederland: Vogels vallen dood uit Haagse bomen