in , , ,

Misschien moeten we ze nog een belastingvoordeeltje geven: 2017 het beste jaar ooit voor superrijken

rich 1540551532
QuinceMedia / Pixabay

Voor de superrijken gaat 2017 de boeken in als het beste jaar uit de geschiedenis. Surfend op de golven van een beurshausse zagen ’s werelds 2.158 miljardairs hun vermogen vorig jaar groeien met 1,2 biljoen euro tot 7,7 biljoen euro – even veel als het bbp van India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bij elkaar.

Dit blijkt uit het rapport Billionaires 2018 van de Zwitserse zakenbank UBS.

Dankzij de bloeiende aandelenmarkten groeit de rijkdom van miljardairs nu zelfs sneller dan tijdens het ‘Vergulde Tijdperk’ eind negentiende eeuw. Families als de Rockefellers, Vanderbilts en Carnegies bouwden toen onvoorstelbare vermogens op met onder andere olie, staal en spoorwegen.

Zij konden dankzij hun rijkdom decennialang een belangrijke stempel drukken op het zakenleven, de politiek, de kunsten en tal van andere terreinen. De telgen van Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffett en andere multimiljardairs zullen op vergelijkbare wijze het gezicht gaan bepalen van de eenentwintigste eeuw, verwacht UBS.

‘Een grote rijkdom-transitie is aangebroken’, constateert de zakenbank. In 2017 kreeg de wereld er 179 nieuwe miljardairs bij.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3224860947 1a1e8e014f privacy1

Duitsland: Politie mag geen foto’s meer nemen bij demonstraties

dode vogels

Wereldwijd fenomeen nu ook in Nederland: Vogels vallen dood uit Haagse bomen