in , ,

Werken? Ben ik nu zo slim of zij kortzichtig!

Werken, we willen het allemaal, maar de een kan niet, de ander mag niet en er zijn er ook die geen kans krijgen. Vandaag was er groot in het nieuws dat bijstandsgerechtigden zelf weer banen vinden. U begrijpt dat het maar statistiek is , want de armoede monitor stijgt nog steeds. 1 op de 12 werkende verkeert in armzalige financieel toestand, de oorzaak ? Het flexwerk ! Geen zekerheid en kortdurende “contracten”.

Deze constatering is niet uit de lucht gegrepen, er is geen werk meer voor ouderen boven de 45 ! Geen werk voor jongeren die gedwongen worden te gaan werken. Redenen ? Opleiding en hoge schuldenlasten. Vanaf 18 jaar wordt men geacht volwassen te zijn en ook gelijk op die dag een inkomen te hebben. Niets is minder waar, maar kosten zijn er wel ! De zorgverzekering, niet langer op naam van de ouders, kostgeld betalen aan ouders. En dan ben je te groot voor servet en te klein voor tafellaken. Goed je mag stage lopen, maar dat betaald de rekeningen niet, en studeren kost ook een bak geld. Lenen moet je ! terugbetalen ? Ach dat doen mijn ouders toch . Nee dus. Gelijk op achterstand.

Pa en ma, boven de 40, hebben nu vaak baantjes die slecht betalen. Van korte duur en toch de rekeningen betalen. De winsten van banken en postorder bedrijven zijn gigantisch, maar krediet is op en het terugbetalen stagneert. Kosten worden doorberekend en zo is je noodzakelijk levensonderhoud vervijfvoudigd. Eten/drinken, woonlasten, energie, vervoer, het is niet goedkoop en dan wil je ook nog wel eens wat leuks gaan doen.

Dat gaat dus niet meer, de economie loopt hierdoor vast en de hoofdschuldige ? Het bedrijfsleven en de regelneukers van de overheid , die denken met de kraan open. Bezuinigen is het toverwoord echter de rek is er helemaal uit en de volgende “crisis” zal zich aandienen.

Banen zijn er nodig en hoe gaan we die op korte termijn creëren ? Het probleem en de oplossing !

  • Het flexwerk verbieden.
  • Regels werkgevers en belastingdruk versoepelen.
  • Versimpelen van het belastingstelsel.

Knappe koppen moeten nu toch inzien dat zekerheid voor de werknemer en werkgever leidend is ? Als detacheringsbureau’s en uitzendbureau’s verboden worden dienen werkgevers hun personeel weer te werven. 2 Maanden op proef en een contract van max 20 uur per week, zonder aansluiting bij een bedrijfsvereniging of tussenpersonen, geeft een eerlijk loon ( bruto) en de afdracht verleggen naar de werknemer. Geen WW, WAO en andere werkgevers wetten meer en het UWV is dan ook gelijk overbodig. Een maximale limiet door SVB in tijd of het basisinkomen ! Betaald uit de economische baten, algemene middelen en het aardgas.

Terstond heeft men weer en bedrijven zullen floreren, maar ook burgers. Het oude denken in economische waarden moet drastisch veranderen en ondernemerschap dient versimpeld te worden. ZZP, wat in zijn geheel niet bestaat, echt lucratief maken ! Ook de aansprakelijkheid van deze bedrijfsvorm verleggen naar  de inlener. Want een ZZP’er is niets anders dan een eenmansbedrijf met hoofdelijke aansprakelijkheid. Dus bezint eer ge begint met zo’n bedrijfsvorm !

Laten we de maatschappij weer een nieuwe boost geven, voor elkaar en door elkaar. Het grote graaien zetten we weg en het ambtenaren apparaat snoeien we nog meer. Uitbreiding van hulpdiensten, politie, brandweer en medisch personeel is noodzakelijk en de laatste 20 jaar tot op het bot afgebroken. De werk en leefomstandigheden zijn teruggelopen en de kloven zijn gegroeid. Nu stoppen voordat de schade onomkeerbaar wordt en de grote reset zich gaat aandienen. We hebben op de klok nog enkele seconden, dus waarom  zouden we als burgers nu de heren en dames die ons vertegenwoordigen de weg gaan wijzen ? Ze weten het niet meer en zijn verblind door het vergaderlicht en alle mooie cadeaus en woorden van lobbyisten. Ze zijn vergeten voor wie ze het doen. Dus de reminder van Geenpeil is de eye opener. Nu hopen dat die PARGEN het gaan begrijpen. Het moet anders, vernieuwend, de macht hoort bij het volk en die hoort ook vertegenwoordigd te worden. Dat is nu vaak anders !

Lees verder bij de Bron: urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Errol
5 jaren geleden

Uitstekend betoog. Een kanttekening, pensioengerechtigde leeftijd moet terug naar 65 of wanneer er 40 jaar is gewerkt. Ik zie om me heen dat 50+ het dan al helemaal gehad heeft met het bedrijfsleven en snakken naar echte vrijheid.

Asielzoeker vergokt onze belastingcenten in casino

Banenmotor van Rutte stokt alweer: Daling werkloosheid is gestopt