in , , ,

Werkgever houdt premies in, draagt af in Luxemburg: Belastingdienst eist tienduizenden euro’s van personeel, resultaat 2 zelfmoorden

Nederlandse matrozen van een rederij uit moeten tienduizenden euro’s betalen aan de . De oud-werkgever droeg over meerdere jaren sociale premies af in Luxemburg af terwijl dat in had gemoeten.

Van de Belastingdienst moeten de matrozen dit bedrag nu zelf terugbetalen.

Oosterbaan bijvoorbeeld werkte jarenlang voor rederij Hartborg S.A., dat was gevestigd in Luxemburg. Hij voer met name op de Rijn.

Oosterbaan heeft drie belastingaanslagen, in totaal een bedrag van ruim 24.000 euro ontvangen, die voor morgen moeten worden betaald.

De oorzaak is te herleiden naar 2010, toen veranderen de regels voor deze zogenoemde ‘Rijnvarenden’. Maar hun baas blijkt hen niet te hebben aangemeld bij de Sociale Verzekeringsbank. Wel worden premies ingehouden op hun loonstrook, maar wordt er geen afgedragen.

“Van twee mensen weet ik dat ze hebben gepleegd, omdat ze de uitweg niet meer zagen.”

Lees verder bij de bron: EenVandaag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland pakt door: Parkeerkosten, stijging gemiddeld 12,2 %, 22,5 % in grote steden, vergunning 71 % en invalidekaart 17,5 %

België ook knettergek: hardnekkige, corrupte, frauderende gemeenteraadslid mag 2,3 miljoen terugbetalen in 476 jaar